Recent verschenen persberichten

Aan de bak met het grote SINTERKLAASKOOKBOEK

Geplaatst op woensdag 01 Oktober 2014

Vanaf nu is het eerste kookboek met sinterklaaslekkernijen in Nederland verkrijgbaar. Het Grote Sinterklaas Kookboek, van de hand van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt, beslaat de hele sinterklaastijd. Van het aftellen naar de intocht tot onverwachte receptuur met overgebleven chocoladeletters. Naast ruim 100 originele recepten staat het boek bol van bijzondere surprise-ideeën, inspirerende foto’s en gezellige achtergrondverhalen. Met 216 pagina’s en uitgevoerd in rood linnen heeft het kookboek veel weg van het echte grote boek van Sinterklaas. Een boek voor jong en oud, voor iedereen die Sinterklaas een warm hart toedraagt.

Oud en nieuw
Het kookboek is een inspiratiebron voor een heerlijk Sinterklaasfeest, maar veel van de eenvoudige recepten zijn het hele jaar een succes. Alledaagse gerechten hebben een originele sinterklaastwist gekregen en de klassiekers waren nooit eerder zó toegankelijk. Daarmee is het Grote Sinterklaas Kookboek zowel vernieuwend als nostalgisch tegelijk en zo goed als tijdloos. Over timing kan echter geen misverstand bestaan volgens auteur en foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan; ’Nu heel Nederland aan het bakken is geslagen, komt dit boek als geroepen. Het Sinterklaasfeest is één groot bakfeest!’

Recepten
De bekende kruidnoten, taaitaai en banketletters krijgen in dit boek een geheel nieuwe dimensie. Bijzondere recepten zijn o.a. gehaktballen met kruidnootjes en marsepein gemaakt van dadels. Daarnaast passeren diverse moderne varianten de revue, zoals quinoa-kruidnootjes, worstletter en het chocolademelkbuffet. Uiteraard ook veel aandacht voor hartige kost zoals boerenkoolsigaren en de aardappelmijter. Creatief kookwonder Yolanda van der Jagt: ‘Ik heb me laten inspireren door zowel mijn kinderen als mijn eigen jeugd, vandaar dat het een mooie mix is geworden van  klassiekers en hedendaagse receptuur’.
Informatie en bestellen via www.hetgrotesinterklaaskookboek.nl Het boek is ook verkrijgbaar via de (online) boek- en kookwinkel. 

Het Grote Sinterklaas Kookboek
ISBN 9789082245509
216 pagina's
gebonden met rood linnen omslag met banderol
Prijs: €22,50

 

Einde persbericht________________________________________________________________


Afbeeldingen downloaden