Recent verschenen persberichten

ATARO, eerste West-Afrikaanse eetcafé

Geplaatst op vrijdag 22 April 2016

Ebere Akadiri is ambassadeur van de West-Afrikaanse Keuken    

Den Haag, 22 april 2016 – De Nigeriaanse ondernemer Ebere Akadiri opende vandaag de horeca tak van Ataro’s Place in de Haagse Prinsestraat. Eerder lanceerde zij een kruidenlijn en organiseerde zij workshops onder de naam Ataro’s Food & Spices. Twee jaar geleden is Ebere in Nederland neergestreken met één grote ambitie: de West-Afrikaanse keuken wereldwijd introduceren bij de mensen thuis en in de restaurants. Nederland is haar pilot markt, omdat volgens Ebere de Nederlanders open staan voor nieuwe trends vooral als het om eten gaat. Ataro’s Place is het eerste West-Arikaanse eetcafé in Nederland met gerechten uit 4 verschillende landen

 

Inspireren

In Ataro’s place komen alle dromen van Ebere Akadiri samen: hier kan zij Nederland leren over de West-Afrikaanse keukens, geeft zij diners voor kleine groepen en verkoopt haar eigen kruidenmixen en gerechten. Via de West-Afrikaanse High Tea kunnen mensen op speelse wijzen wennen aan de kleurrijke smaken van de keukens uit Nigeria, Ghana, Ivoorkust, Senegal en Gambia. Ebere is overtuigd van haar zaak: “Vele etnische keukens hebben hun weg al gevonden op het internationale toneel, terwijl de West-Afrikaanse keuken totaal onbekend is gebleven. Ik wil de weg vrij maken voor Europese restaurants en internationale chefs om de West-Afrikaanse gerechten op het menu te zetten.

Ataro Food and Spices

Ataro Food & Spices is een dochteronderneming van Ataro Global Food Services Holding BV, die gemengde kruiden, sauzen en levensmiddelen verpakt en distribueert. Met deze producten kunnen gerechten uit West-Afrikaanse keuken worden bereid, zoals aan kant-en-klare sauzen, pepersaus, marinade om kip te kruiden en natuurlijk het beroemde Jollof rijst recept. West-Afrikaanse chefs kunnen zich zo ook buiten West-Afrika ontplooien’. Zij is vaak te vinden op foodfestivals zoals Taste of Amsterdam (2-5 juni 2016)

 

Voor meer informatie: www.atarofood.nl

Adres: Ataro’s place, Prinsestraat 18, 2536CD Den Haag
Tel:     070-
707370642

Ebere Akadiri

Ebere Akadiri is een begenadigd ambassadeur voor West-Afrikaanse keuken. Afkomstig uit Nigeria, woont ze nu in Den Haag waar ze kooklessen geeft,  evenementen organiseert en af en toe kookt voor gezelschappen.  Via haar bedrijf Ataro Global Food Services produceert en distribueert zij haar eigen kruiden,  sauzen en verpakte levensmiddelen. Haar missie is om spelenderwijs gezonde en lekkere West-Afrikaanse gerechten te introduceren voor thuis en in de restaurants van heel Europa.

Naast haar eigen carrière, deelt Ebere Akadiri graag haar zakelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling met aankomende vrouwelijke ondernemers. Ze wil andere vrouwen graag inspireren en leren hun eigen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen.   

 

Einde Persbericht_____________________________________________________________________________

 

 


Afbeeldingen downloaden