Recent verschenen persberichten

Culturele beleving bij VLAAMSCH BROODHUYS

Geplaatst op vrijdag 12 Oktober 2012

Dj en schrijver openen nieuw Baker's Café
Rotterdam, 12 oktober 2012. Gisteren opende Vlaamsch Broodhuys haar 7de Baker’s Café in aanwezigheid van meer dan 100 fans, vrienden en pers. DJ Baggi Begovic en de Vlaamse schrijver Christophe Vekeman illustreerden de opening met fraaie optredens. ‘Een nieuwe winkel is iedere keer een intensief proces dat begint met scouting van de locatie. Daarbij is het criterium of er leuke mensen in de buurt wonen en winkelen een hele belangrijke’ aldus bakker Dimitri Roels.
Culi en culti
Voor bakkerspaar Diante en Dimitri Roels hoort cultuur bij hun nieuwe generatie winkel. Iedere winkel heeft een sociale en culturele functie. Het internationaal gedicht van Christophe Vekeman en de mixen van DJ Baggy zorgden gisteren voor een ware beleving. ‘Waar muziek is, is eten, dat is voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden’ aldus de dj. Het was de passie voor eten van de dj en passie voor muziek van de bakker, die de twee mannen samenbracht.
Tijdgeest
Het nieuwe Baker’s Café aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg 127b past in de huidige tijdgeest waar een vertrouwde omgeving, gewoon gezond en ongekend lekker troef zijn. ‘We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt en samen geniet van het lekkerste brood’ aldus de bakker. Deze kernwaarden komen niet alleen terug in de producten, maar meer dan ooit in de inrichting van de winkel. De oude houten vloer uit de voormalige tabakswinkel ‘Slingerland’ is hergebruikt voor de tafels en een houten sfeerwand. Daarnaast wordt het tapijt gemaakt van gerecycleerde petflessen en komen de stoeltjes van Ronald Rainer uit een oude Synagoge.
Begovic en Vekeman
Begovic kwam in 1995 uit Bosnië naar Nederland waar hij vele jaren in de lokale platenzaak Midtown Records op de Nieuwe Binnenweg werkte. Begovic staat bekend om remixes voor Christina Aguilera, Cece Peniston, Sandy Rivera en Donna Summer. Hij is al jaren fan van Vlaamsch Broodhuys. De Vlaming Christophe Vekeman (1972) opende het allereerste Baker’s Café in Amsterdam met een sonnet die nog op de muur staat te lezen. Hij heeft de afgelopen tien jaar naam gemaakt als schrijver van romans, verhalen, columns en essays. Zijn voordracht voor de opening zal een permanente plek veroveren in het nieuwste Baker’s Café.

Adres: Binnenweg 127b, Rotterdam
Voor informatie en assortiment: www.vlaamschbroodhuys.nl
Volg het Vlaamsch broodhuys op twitter, facebook en linkedIn
www.twitter.com/@vlaamschbrood
www.facebook.com/VlaamschBroodhuys
www.youtube.com/vlaamschbroodhuys
Einde persbericht______________________________________________