Recent verschenen persberichten

De nieuwe stroom van de LOIRE

Geplaatst op donderdag 23 December 2010

Dagelijks Masterclasses op Wine Professional van 10 tot en met 12 januari in Amsterdam Rai
In januari 2011 zullen alle regio’s uit de Loirestreek hun kwaliteitswijnen presenteren op Wine Professional. Voor de appellations Vouvray en Muscadet zullen aparte masterclasses met sterrenchefs gehouden worden. Loire wijnen passen goed in komende culinaire trends en toepassingen zoals die van de kwaliteitsbubbels, koele rode wijnen en verfijnde witte wijnen bij zeevruchten, kaas en chocolade. De presentaties op Wine Professional vormen de start van een serie thematische evenementen en proeverijen van de ‘Club des Vins de Loire’ in Nederland.
Nederland heeft een historische band met de wijnen uit de Loirestreek. Het waren immers onze voorouders die in de Gouden Eeuw begonnen met de wijnhandel. Nu worden de consumptietrends in Nederland op de voet gevolgd en als leidraad voor een nieuwe campagne ingezet. Zo voorziet men in ons land een ‘nieuwe stroom’ van mooie mousserende wijnen, koel gedronken rode wijnen en subtiele combinaties met witte wijn.
Vouvray
Al vier jaar lang nemen de producenten van Vouvray deel aan Wine Professional. Dankzij het enthousiasme van de Nederlandse importeurs, vinden deze wijnen hun weg in de Nederlandse horeca en wijnspeciaalzaken. De masterclass Vouvray op maandag 10 januari om 14.00u zal worden verzorgd door Niven Kunz. Zijn sterrenrestaurant Niven in Rijswijk is lid van L’Alliance Gastronomique. Hij werd uitgeroepen tot ‘Belofte van het jaar 2011’ door GaultMillau.
Muscadet
Experts verwachten een eerherstel van Muscadet de Sèvre et Maine en des Côtes de Grandlieu in Nederland. De kwaliteitsverbetering en schitterende combinaties met zeevruchten zullen door 2-sterren Chef Paul van de Bunt van restaurant De Leuf worden gepresenteerd. De masterclass zal plaatsvinden op dinsdag 11-1-11 om 11u.
Meer ‘appellations’
Tal van bekende namen als Touraine Sauvignon, Chinon, Saumur, Savennières, Coteaux du Layon, Quarts de Chaume, Saumur Puy-Notre-Dame en Montlouis zullen aan bod komen tijdens de masterclass van het Amsterdamse restaurant Bridges (gesitueerd in het 5-sterren hotel The Grand). Chef Arélien Poirot verzorgt deze unieke masterclass op woensdag 12 januari om 12.30u.


Documenten downloaden

Afbeeldingen downloaden