Recent verschenen persberichten

DILMAH presenteert 'Tea in five senses'

Geplaatst op woensdag 28 November 2012

Beleving met vijf zintuigen
Tijdens een besloten bijeenkomst op de Amsterdamse Prinsengracht presenteerde het ethische theemerk Dilmah recentelijk een ultieme theebeleving met alle zintuigen. Een veertigtal relaties waren getuigen hoe componiste-saxofoniste Katharina Thomsen (30) met haar kwartet ‘Quartet Quinetique’ smaaktonen van Watte thee omzette in muziektonen. Voor de gelegenheid was ook oprichter Merill J. Fernando (82) en zijn zoon Dilhan Fernando overgekomen uit Sri Lanka. ‘Thee is net als muziek een kwestie van hart en ziel. Door het vijfde zintuig, het gehoor, erbij te betrekken, is de beleving van thee compleet’ aldus Dilhan Fernando

Thee op vier toonhoogtes
Voor de presentatie ‘Dilmah Tea in five senses’ componeerde de beroemde muzikante diverse stukken op Dilmah’s Watte serie. Watte is een specifiek gebied waar op diverse hoogten thee wordt verbouwd te vergelijken met de cru’s in de wijn. Thomsen maakte haar muzikale variatie op deze hoogkwalitatieve ceylon thee als een reis van boven naar beneden langs de verschillende terroirs. Beginnend met de hoogst gelegen theeplantage van Ran-Watte was de muziek elegant en zuiver als de thee met veel hoge tonen. De Uda Watte, de thee die omschreven wordt als charmant, gul en soepel, werd begeleid met warme lange tonen. Voor de Meda Watte, een stevige, kleurrijke thee met wat kruidigheid, werd hetzelfde muzikale systeem omgezet in krachtige staccato van violen en trommels. Deze lagere tonen werden tot een geheel gesmeden bij het proeven van de Yata-Watte, thee van de theevelden op zeehoogte. Het is de donkerste en stevigste in de serie, die fraai werd neergezet met expressieve krachtige bassen en trommels. “Ik heb gebruik gemaakt van het hetzelfde muzikale systeem, maar in verschillende toonhoogtes, zoals dezelfde theeplant op verschillende hoogtes verbouwd ook steeds een andere thee geeft” aldus Katharina Thomsen.

Seasonal Flush 2012
Twee keer per jaar wordt een bijzondere theeoogst binnengehaald die geheel afhankelijk van de weersomstandigheden een uitzonderlijk verfijnde thee voortbrengt. Op 7 augustus van dit jaar kon de Seasonal Flush in de hooglanden van de Uva Estates met de hand geplukt worden. Recentelijk won deze exclusieve thee (100 kg. In 2012) Sial Innovation Award tijdens de foodbeurs SIAL in Parijs. Thomsen en haar kwartet speelden een schitterende blues in 12 maten, die de 12 maanden van het jaar vertegenwoordigde.

‘Business as a matter of human service’
Behalve voor kwaliteit en versheid, staat Dilmah voor eerlijkheid en ethiek. Het familiebedrijf heeft een geheel eigen kijk op integriteit in zaken doen. Via de Merrill J. Fernando Charitable Foundation spendeert Dilmah 10% van de opbrengst aan projecten om minderbedeelden of gehandicapten op weg te helpen om een beter leven te leiden. Daarbij worden investeringen in de mensen gedaan om te zorgen dat hun bestaan meer waarde krijgt en zij anderen kunnen helpen het zelfde te doen. Vandaar het motto “Business as a matter of human service”

Een korte impressie van de presentatie: http://youtu.be/1pA-eXOb-iA
Voor informatie: www.dilmah.nl
Dilmah Thee is verkrijgbaar bij Madal Bal Haarlem  023-5160360 en binnenkort via de webshop.
Einde persbericht____________________________________________________________________________________