Recent verschenen persberichten

DILMAH THEE introduceert Oolong en Souchong

Geplaatst op vrijdag 02 September 2011

Chinese thee van Sri Lankaanse bodem
Dilmah, het ethische theemerk uit Sri Lanka, komt in september met een aantal nieuwe theeën in Nederland. Dilmah timmert hard aan de weg om de diversiteit van kwaliteitsthee in al haar aspecten voor het voetlicht te brengen. Zo zijn er in Nederland drie Dilmah  theesommeliers die steeds nieuwe aspecten van thee ontdekken, zoals de combinatie met gerechten, thee cocktails en zelfs koken met thee. Binnenkort worden op de Najaarsbeurs in Utrecht nieuwe theeën gepresenteerd: de eerste Ceylon Oolong en  de eerste Ceylon Souchong thee.

Oolong en Souchong
Met gepaste trots introduceert Dilmah de eerste Oolong en Souchong geproduceerd in Ceylon (Sri Lanka). Traditioneel  werden deze theesoorten alleen in China geproduceerd. Beiden zijn Single Estate theeën (dus afkomstig van één enkele plantage) uit de Galle District, met een opvallend blad en een uitgesproken aroma en smaak. Oolong is een geurige en zachte half-gefermenteerde thee, waarvan de vervaardiging grote precisie vereist. Ceylon Souchong is langzaam gedroogd boven kaneelhout. Het resultaat is een thee met een uitgesproken gerookt karakter en een vleugje sappigheid en zoetheid in de staart. Beide theeën worden gebracht binnen het assortiment  ‘t-Series’, dat uit een 16-tal speciale theeën van topkwaliteit bestaat.

Winkelverkoopprijzen:
Oolong t-series: E 16,95/45 gr.
Souchong t-series : E 18,95/75 gr.

Fun - tea
Naast de speciale theeën heeft Dilmah ook een groot assortiment theeën met smaakjes. De thee is Single Origin Ceylon thee, hetgeen betekent dat de thee niet vermengd is met thee uit andere landen. De natuurlijke aroma’s geven een heerlijk vleugje fruit aan een authentieke  theesmaak. Het assortiment bestaat uit een  14 -tal verrassende smaken en smaakcombinaties zoals bosbes-vanille, gember-honing en passievrucht-granaatappel-kamperfoelie.

Green Range en Pu-erh
Naast de bestaande soorten groene thee, introduceert Dilmah binnenkort 3 nieuwe Greens te weten: Green Tea with Lemongrass and Lemon, Springtime Fragrant Oolong en Dynasty Pu-Erh. Groene thee is ongefermenteerde thee en doorgaans  zachter van smaak dan zwarte thee. Door de aanwezigheid van anti-oxidanten heeft groene thee een positieve werking op onze gezondheid. Omdat de theeblaadjes  van Dilmah zorgvuldig met de hand worden geselecteerd en geplukt, blijven smaak en voedingstoffen optimaal behouden. Pu-erh is half-gefermenteerde thee die een bijzonder rijpingsproces heeft ondergaan, met een specifieke aardse smaak.

Dilmah
Dilmah thee is de pionier op het gebied van Single Origin thee, afkomstig uit Sri Lanka (het vroegere Ceylon), het land dat de meest verfijnde thee ter wereld produceert.  Dilmah is anders dan andere merken: het is handgeplukt, vers verpakt daar waar het groeit, geëxporteerd naar 98 landen als de werelds eerste ethische thee. Behalve voor kwaliteit en versheid, staat Dilmah ook voor eerlijkheid en ethiek. Via de Merrill J. Fernando Charitable Foundation spendeert Dilmah 10% van de opbrengst aan het verbeteren van de omstandigheden van de plantagearbeiders, hun families: onder andere voedselvoorziening voor baby's en kinderen op de theeplantages, onderwijsbeurzen, de ontwikkeling van crèches voor kinderen van moeders die op de plantages werken, gezondheidszorg en scholing.  Daarnaast leidt Dilmah meer dan 300 projecten waarbij 10.000 minder bedeelden geholpen zijn.

Winkelverkoopprijzen:
Fun teas, Green teas en Herbals : vanaf E 3,25/20 zakjes

Voor informatie: www.dilmah.nl
Voor bestellingen: Madal Bal Haarlem  023-5160360