Recent verschenen persberichten

DILMAH thee presenteert ‘tea gastronomy’

Geplaatst op vrijdag 03 December 2010

Gastronomische thee beleving op Horecava
Dilmah, het ethische theemerk uit Sri Lanka, zal zich tijdens de Horecava als een gastronomisch product in al zijn facetten presenteren. Theesommelier Robert Schinkel en duurzame Chef Frank van der Zande zetten zich in voor een ‘tea gastronomy experience’ met thee als cocktail, als ingrediënt, als begeleider en als ‘high’ tea. In vier presentaties per dag (v.a. 12uur stand 11.218) laten de experts de hoog gastronomische waarde van dit product volledig tot uiting komen.

Theesommelier
Robert Schinkel heeft zijn vaardigheden als bartender opgedaan in alle lagen van de horeca. Met titels als Bartender Style Master, Bartender of the Year en Nederlands Thee Sommelier op zak is hij een geliefd bartender en trainer in de Nederlandse horeca. Robert zal demonstraties en workshops verzorgen, waarbij hij laat zien hoe thee toegepast kan worden in cocktails, mocktails en als foodpairing. De stoere Ceylon Old-fashioned, de elegante Somerset Estate Martini en de verfrissende alcoholvrije Pearl Grey zijn enkelen van zijn vele creaties.
Chef & the Teamaker  
Frank van der Zande is vooral bekend als oprichter van Umoja restaurant, het eerste duurzame klimaatneutrale restaurant van Nederland. Deze zomer reisde hij met 12 Chefs uit de gehele wereld naar Sri Lanka af om zich volledig te laten inspireren door koken met thee. Frank zal een workshop verzorgen over de toepassingen van thee als ingrediënt om mee te koken. Een van zijn favorieten is een gerookte geitenkaas in Dilmah Italian Almond tea.
Thé Culinaire
Thee is in vele opzichten te vergelijken met wijn, niet in de laatste plaats vanwege de verschillende smaakcomponenten die het mogelijk maken thee met spijs te combineren. Schinkel en van der Zande hebben zich afgelopen jaar meer verdiept in de combinaties van door hen geselecteerde thee met kazen en chocolade. In samenwerking met Betty Koster van Fromagerie l’Amuse worden verrassende combinaties tussen thee en kaas uitgelegd en geproefd. Eerder presenteerden zij met succes een Lapsang Souchong met blauwe kaas en de Pure Peppermint Leaves met chocoladetaart. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk en nodigen uit tot meer experimenten met alle zintuigen.
High Tea Tasting workshop
Gedurende de gehele Horecava kan men Dilmah thee proeven en beleven aan de tea tasting table. Men kan kennis maken met de diverse nieuwe en bestaande soorten.  Dagelijks wordt om 17.00u een ‘tea cocktail happy hour’ gehouden met verrassende creaties. In een videopresentatie wordt kort verteld over het ontstaan en de achtergrond van het theeproces.
 
Dilmah thee is de pionier op het gebied van Single Origin thee, afkomstig uit Sri Lanka (het vroegere Ceylon), het land dat de meest verfijnde thee ter wereld produceert. Dilmah thee wordt nog steeds met de hand geplukt en behoort tot ’s werelds beste theemerken. Behalve voor kwaliteit en versheid, staat Dilmah ook voor eerlijkheid en ethiek. Via de Merrill J. Fernando Charitable Foundation spendeert Dilmah 10% van de opbrengst aan het verbeteren van de omstandigheden van de plantagearbeiders, hun families en minder bedeelden van Sri Lanka. Projecten van de stichting zijn onder andere voedselvoorziening voor baby's en kinderen op de theeplantages, onderwijsbeurzen, de ontwikkeling van crèches voor kinderen van moeders die op de plantages werken, gezondheidszorg en scholen.

Programma Horecava 2011;

12.00u tot 12.30u Tea gastronomy experience
 
13.30u tot 14.00u Tea gastronomy experience
 
15.00u tot 15.30u Tea gastronomy experience
 
16.30u tot 17.00u Tea gastronomy experience

17.00u. Tea Cocktail happy hour

Voor informatie: www.teagastronomy.com of www.dilmah.nl
Voor bestellingen: Madal Bal Haarlem  023-5160360