Recent verschenen persberichten

Gaar een visje in de vaatwasser met FOODSAVER

Geplaatst op dinsdag 07 Juni 2011

Bewaren, marineren en koken
Het Amerikaanse FoodSaver ontwikkelt apparaten om lucht te onttrekken aan de omgeving van een product. Deze vacuümsystemen zijn in eerste instantie ontworpen om etenswaren zonder conserveringsmiddelen veel langer vers te houden. Echter biedt de methode ook mogelijkheden voor het populaire ‘sous vide’ koken en marineren. Het voordelige en handzame model ‘FreshSaver’ maakt luchtdicht verpakken toegankelijk voor iedereen.


Bewaren is besparen
Het FoodSaver vacuümsysteem onttrekt lucht uit speciaal ontworpen zakken en voorraadbussen om smaak, structuur en voedingswaarde van producten te behouden. Dankzij deze bewezen technologie blijft voedsel tot 5 keer langer vers en smakelijk zonder conserveringsmiddelen. Vis, vlees en groenten kunnen zo wekenlang goed blijven en kaas wel een paar maanden. In de vriezer wordt de bewaartijd zelfs verlengd tot meer dan een jaar. Dankzij de handige FoodSaver bewaarbussen kunnen ook droge producten zoals brood, cake, chips en snacks bewaard worden zonder aan smaak of krokantheid te verliezen. Men hoeft minder weg te gooien en kan zo geld besparen. Door grotere hoeveelheden in te kopen of te bereiden en in kleinere porties vacuüm te verpakken kan winst behaald worden. Ook voor mensen met speciale diëten is dit een uitkomst.

Gezond en voedzaam koken 
Bij sous vide koken worden vis, vlees of groenten vacuüm verpakt en ondergedompeld in een bak met warm water of gegaard in de (stoom)oven. De temperaturen zijn veel lager en de bereidingstijd langer dan bij traditioneel koken. Het resultaat is een perfect gegaard product met meer smaak, kleur, aroma, vocht en voedingsstoffen. Deze techniek wordt veel in restaurants toegepast, maar heeft intussen ook de weg naar de huishoudelijke omgeving gevonden. Vacuüm getrokken vis kan gemakkelijk in het bovenste rek van de vaatwasser garen tijdens de wasbeurt. De temperatuur is hoog genoeg en het duur van het programma voldoende om bijvoorbeeld een portie zalm mals en gaar te krijgen. De vislucht berspreidt zich niet dankzij de perfect afgesloten vacuümzak.

Snel marineren
Het marineren van vlees of vis gaat snel en efficiënt in een vacuümzak. Het vlees en de vis worden perfect omsloten met de marinade en deze trekt snel in. Zo wordt de marinade tijd aanzienlijk verkort.

Assortiment
Het FoodSaver assortiment bestaat uit een handmodel (FreshSaver) en drie modellen vacuümsystemen (Basic Line, Premium Line, Top Line). Daarnaast zijn er diverse toebehoren zoals vacuümzakken (los en op rol), bewaardozen en bussen verkrijgbaar.

FoodSaver is in Nederland te koop bij de kookwinkels, speciaalzaken, horecagroothandel en een aantal ketens.

Prijzen:

FreshSaver                       €  39,95
FoodSaver Basic Line         €  99,00
FoodSaver Premium Line    € 149,00
FoodSaver Top Line           € 189,-

IT&M is specialist in hoogwaardige keukenapparatuur voor zowel de professional als de consument en vertegenwoordigt een aantal bekende producenten van keukenapparatuur in de Benelux. IT&M richt zich vanuit haar nieuwe vestiging in Eindhoven op de betere kookwinkels, speciaalzaken en een aantal kwaliteitsketens.