Recent verschenen persberichten

Jong geleerd... met LE CREUSET

Geplaatst op dinsdag 04 September 2012

De nieuwe juniorlijn van Le Creuset
Onze kinderen gaan steeds meer op volwassenen lijken: door hun kleding, hun gadgets en hun activiteiten worden ze eigenlijk mini grote mensen. Gelukkig vertaalt zich dat ook in de keuken. Mede met de komst van programma’s als Junior Master Chef zijn steeds meer kinderen in de keuken te vinden om te leren en vooral om veel zelf te doen. Le Creuset stimuleert deze ontwikkeling en heeft een junior ontbijtset en een cupcake bakset ontwikkeld voor de jongste Chefs. Deze zijn aan te vullen met de reeds bestaande mini’s uit het Le Creuset assortiment, zoals de mini pannetjes, kinderschortjes en kleine spatels.

Aardewerk
Hoewel Le Creuset bekend is van de gietijzeren pannen, is de serie aardewerk de laatste jaren enorm uitgebreid en geniet een grote populariteit in Nederland en daarbuiten. Met de introductie van de juniorlijn zal ook de jongere generatie kennis kunnen maken met de combinatie van plezier en kwaliteit. De bakset is verkrijgbaar in 2 kleuren (blauw en roze), bestaand uit een beslagkom, een minispatel, een mini liklepel en 6 siliconen bakvormpjes voor muffins. Het ontbijtsetje is samengesteld uit een beker, een bordje, een kommetje voor ontbijtgranen en een eierdopje. De kinderschortjes zijn los verkrijgbaar in blauw en roze.

Prijs Junior set: 34,90 euro, kinderschortje: 19,90 euro


Nog meer miniwerk
De juniorets kan men uitbreiden met meer mini aardewerk, waar Le Creuset intussen heel wat van biedt. De serie aardewerken minipannetjes zijn er in zestien (!) verschillende kleuren en 4 maten: 6, 8, 10 en 14 cm. Begin van dit jaar heeft Le Creuset ook een echte miniterrine voor pâtés en een minisoepterrine geïntroduceerd. Al het aardewerk is zeer duurzaam: het wordt niet mat en barst of krast niet. Het materiaal kan worden gebruikt bij temperaturen van -18 graden tot +260 graden en kan zelfs rechtstreeks vanuit de vriezer in de oven geplaatst worden. Door het dubbel geëmailleerde oppervlak is het gemakkelijk te reinigen en absorbeert het materiaal geen geuren of aroma's. Alle aardewerk is geschikt voor de oven, de grill en de magnetron, maar kunnen ook gerust in de ijskast of vriezer.


Prijs ministoofpannetjes: 14cm 29,90 euro, 10cm 16,90 euro, 8cm 29,90 (per3), 6cm 11,90 euro
Prijs miniterrine 11 cm 29,90 euro, minisoepterrine 17,90 euro, minischaaltjes 10 cm 5,90 euroLe Creuset  producten zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels. Voor meer informatie: www.lecreuset.nl. Voor verkoopadressen kunt u bellen naar Le Creuset Benelux BV 040-254 98 48.

Einde persbericht_______________________________________________________________________________________