Recent verschenen persberichten

LE CREUSET, 85 jaar stoven

Geplaatst op dinsdag 14 September 2010

Le Creuset produceert al 85 jaar hoogwaardige gietijzeren pannen die vooral geschikt zijn voor het ouderwets en modern stoven. Met deze pannen kunnen gerechten op een zacht pitje langzaam gaar stoven in eigen vocht. Dankzij de jaarlijks nieuwe trendy kleurstellingen, passen de tijdloze pannen in de interieurstijl van ieder moment. Intussen is het kunststof van de knop op de deksel vervangen door metaal. Hierdoor krijgen de pannen niet alleen een moderne look maar zijn ze nu ook geschikt is voor gerechten in de oven boven de 200° C. Het gietijzer van Le Creuset is op iedere warmtebron te gebruiken (óók inductie!) en de fabrikant biedt een levenslange garantie.

Smakelijk, gezond en gemakkelijk.
Stoven in het geëmailleerd gietijzer van Le Creuset biedt vele voordelen. Gietijzer heeft de eigenschap de warmte langzaam op te nemen en te geleiden om het vervolgens gelijkmatig af te staan. Dit betekent, mits met gematigd vuur verwarmd, dat de warmte door de gehele pan (ook de zijkant!) wordt verspreid. Hierdoor blijven smaak- en voedingsstoffen optimaal in het voedsel behouden. Welke warmtebron men ook gebruikt het gerecht blijft nog geruime tijd op temperatuur nadat de pan niet meer verhit wordt. Door de dubbel geëmailleerde laag worden geen smaak- of geurstoffen opgenomen en zijn de pannen extra glad en gemakkelijk te reinigen. Bovendien zijn ze letterlijk ijzersterk en zullen een leven lang of zelfs generaties lang meegaan!

Nieuwe vormen en maten
Le Creuset loopt vaak voorop in nieuwe keukentrends. Zo zijn er mini stoofpannetjes (10 cm) en individuele stoofpannetjes (14cm) in geëmailleerd gietijzer geïntroduceerd. Deze zijn geschikt voor kleine stoofschotels en stamppotjes. Sinds kort is er ook een ovale variant uitgebracht van de individuele stoofpan (17 cm).  In aardewerk zijn er nu zelfs ‘inimini’ stoofpotjes van 8cm!
                   
Assortiment
Le Creuset gaat met de tijd mee zodat naast het traditionele gietijzer een serie hoogwaardige keukenartikelen is ontworpen van moderne materialen. Het gegoten aluminium biedt lichtgewicht pannen voorzien van antiaanbaklaag met de duurzaamheid van gietijzer. Het dubbel geëmailleerde aardewerk is er in alle denkbare vormen, maten en kleuren. Alleen al het assortiment mini stoofpotjes is intussen uitgebreid tot maar liefst 14 verschillende kleuren en 3 verschillende maten (8cm, 10cm en 14 cm). Het textiel en silicone vormen een waardige aanvulling fraaie accessoires. De ketels van geëmailleerd roestvrij staal zijn een lust voor het oog met de authentiek en moderne vormgeving.

Kwaliteit en duurzaamheid
Iedere pan van Le Creuset is uniek. Al 85 jaar wordt voor elke pan een aparte mal van zand gemaakt. Ze worden allen handmatig uit de vorm gehaald, afgebraamd en geslepen. Door strenge menselijke controle is het mogelijk elke fase van het productieproces zo te beheersen dat een perfecte kwaliteit gegarandeerd kan worden. De pannen zijn 100% recycleerbaar en energiezuinig, dus vriendelijk voor onze planeet.

Le Creuset geeft sinds 2001 levenslange garantie op alle producten van geëmailleerd gietijzer en 5 jaar op de producten van overige materialen. Voor ieder product geldt; hoge culinaire prestaties in de keuken en grote esthetische waarde aan tafel.

Le Creuset  producten zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels. Voor meer informatie: www.lecreuset.nl. Voor verkoopadressen kunt u bellen naar Le Creuset Benelux NV 040-254 98 48.
Einde persbericht______________________________________________________________________________________