Recent verschenen persberichten

LE VIN EN DIRECT, de verborgen wijnschat van Delden

Geplaatst op vrijdag 13 December 2013

Delden, 13 december 2013, Dit jaar is het 20 jaar geleden dat wijnimport Le Vin en direct werd opgericht. Aanleiding voor wijnimporteur Henk Maas om een eigen magazine uit te geven dat hij aan liefhebbers uitdeelt. In zijn magazine ‘proef op te som’ worden de boeiende verhalen achter de producten beschreven. Het doel om Nederland betere wijnen te laten drinken is al deels bereikt. Maas heeft niet alleen de mooiste wijnhuizen der aarde aan zich weten te binden maar ook minder bekende huizen met internationale allure in Nederland op de kaart gezet. Naast wijn neemt de passie voor kwaliteit in de sport, muziek en kunst een belangrijke plaats in. Diverse culturele activiteiten in de regio worden door Henk Maas omarmd.

In het fraai verbouwde pand ‘Den Engel’ in Delden huist het kantoor van het team van Le Vin en direct. Het monumentale pand is sinds het 20 jarig jubileum herkenbaar aan het gebrandschilderd glas in lood raam van Alwine de Raad uit Eibergen. Aan de voorkant is een bescheiden winkel ingericht waar de wijnliefhebbers uit de buurt op zaterdag advies krijgen en kunnen kopen. Terwijl Bart van Deth de klandizie verzorgt aan de voorzijde, reist Maas de hele wereld af voor zijn passie: ‘het beste van het beste in te kopen op ieder niveau’. Management assistente Jacqueline Bennink; “Nu ik zelf een wijnopleiding doe, realiseer ik me pas wat voor prachtige wijnen ik eigenlijk dagelijks onder mijn neus heb. Het is echt uniek dat we dit in Delden hebben.”

In de kelders van Le Vin en direct vindt men een breed assortiment van onder andere Franse wijnen uit de Bourgogne, Bordeaux, Champagne en Gascogne, Spaanse wijnen uit Ribera del Duero en Rias Baixas, Portugese wijnen uit de Douro, Oostenrijkse uit de Wachau, Hongaarse Tokaji, Australische uit de Hunter Valley en Barossa Valley en Italiaanse wijnen uit Toscane en Veneto. “Bij de naam Le Vin en direct wordt er al snel gedacht aan onze top importeursschappen als Domaine de la Romanée-Conti en Vega Sicilia, maar deze wijnen spreken voor velen voor zich en behoeven geen verdere uitleg. Daarnaast maken wij ons juist hard voor die producenten die nog niet de erkenning genieten, maar wel met dezelfde passie werken en kwaliteit leveren.” aldus Maas.

Het streven om de hoogste kwaliteit bij een groter publiek te brengen geldt niet alleen voor wijn. Voor Maas zijn wijn en cultuur onlosmakelijke met elkaar verbonden. Daarom investeert hij met liefde in culturele hoogstaande evenementen in ‘zijn Twente’.  Zo is Le Vin en direct trotse founder van de Military Boekelo, het jaarlijkse evenement begin oktober met 65.000 internationale bezoekers. Daarnaast ondersteunt de wijnimporteur de topconcerten in de Oude Blasiuskerk en Kasteel Twickel. ‘Delden Klassiek’ een mooi voorbeeld waar wijn en muziek samenkomen: ‘Een wijnmaker is als een musicus die het werk van de componist, het terroir, met zijn instrument, de wijnrank, tot een harmonieus geheel brengt’.  Ook in 2014 zal Delden nog kunnen genieten van de concerten van topmuzikanten.

Concerten 2014:
Kerkconcerten:
12 januari: Ruysdael Kwartet
16 februari: Nederlands Blazers Ensemble
9 maart: Van Baerle Trio
Kasteelconcerten:
25 maart: Nata Tsverli en Paul Komen
26 maart: Zemtsov Altvioolkwartet
Military Boekelo:
9-12 oktober 2014

Informatie:     Le Vin en direct,
        Langestraat 56
        7491 AH Delden.
        www.vin-direct.nl
        facebook: https://www.facebook.com/le-vin-en-direct

Le Vin en direct werd opgericht in 1993 door Henk Maas. Met de importeurschappen van de groten der aarde zoals Domaine de la Romanée-Conti en Vega Sicilia verwierf hij in 2003 de titel ‘Wijnkoper van het jaar’. Het boek over Romanée-Conti, dat hij initieerde, werd in 2013 uitgeroepen tot het beste wijnboek ter wereld. Recentelijk verworven importeurschappen als Poggio di Sotto (winery of the year 2014), Champagne Gonet en Weingut Franz Hirtzberger vormen het bewijs van de nog immer actieve zoektocht naar het allerbeste wat de aarde ons schenkt op wijngebied.Einde persbericht_________________________________________________________


Documenten downloaden

Afbeeldingen downloaden