Recent verschenen persberichten

Meer dan 400 SPAANSE WIJNEN tijdens Vakbeurs ‘Matching Expectations’

Geplaatst op donderdag 03 Maart 2011

Proeflijst samenstellen met de online beursapplicatie ‘Mijnwijnmatch’
Op maandag 4 april 2011 organiseert ICEX/Vinos de España een grootscheepse vakbeurs onder de naam ‘Matching Expectations’ in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Meer dan 60 bodegas en importeurs zullen hier hun beste Spaanse wijnen presenteren.

Ter voorbereiding van een bezoek aan deze beurs kan een eigen online wijnmatch worden samengesteld. Naast de wijnpresentaties worden seminars gehouden door Pedro Ballestero Torres, Master of Wine en Rudolph Nipius, Spaanse wijnspecialist. Chef Niven Kunz zal een Masterclass wijn/spijs combinaties verzorgen.
De vakbeurs is bij uitstek geschikt om nieuwe en bekende kwaliteitswijnen uit Spanje te proeven.  De dubbele seminars van Rudolph Nipius en Pedro Ballesteros Torres vormen een mooie aanvulling om een ieders kennis van Spaanse wijn te verbreden.

Daarnaast speelt netwerken met zowel de exposanten als de bezoekers een grote rol. Daarom heeft de organisatie de online ‘wijnmatch’ in het leven geroepen op www.vinos-de-espana.nl/fair2011. Hiermee heeft men vooraf inzicht in de aanwezigheid van de producenten met hun wijnen en kan men gericht te werk gaan. Via de applicatie kan een eigen ‘wijnroute’ uitgestippeld worden en een proeflijst samengesteld. Zelfs afspraken kunnen vooraf worden vastgelegd. Zo wordt het bezoek niet alleen zeer efficiënt maar kan ook achteraf eenvoudig contact gehouden worden met de bezochte exposanten. Alle gegevens van de aanwezige wijnbedrijven en hun wijnen zijn op te zoeken en te ‘matchen’ met een ieders persoonlijke voorkeur.

Programma Matching Expectations – maandag 4 april 2011
13:00 Opening van de beurs
13:30 Seminar: “Spaanse wijn is niet alleen rood!” Rudolph Nipius (ronde 1)
14:30 Seminar: “Spaanse rode wijn is niet alleen Tempranillo!” Pedro Ballesteros Torres (ronde 1)
15:30 Seminar: “Spaanse wijn is niet alleen rood!” Rudolph Nipius (ronde 2)
16:30 Seminar: “Spaanse rode wijn is niet alleen Tempranillo!” Pedro Ballesteros Torres (ronde 2)
17:30 Masterclass “wijn/spijs combinatie” Chef: Niven Kunz. Begeleid door Pedro Ballesteros Torres
Inschrijving is via http://www.vinos-de-espana.nl/pag/352/inschrijven.html uitsluitend voor professionals uit de wijn en gastronomie branche en pers

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de seminars en masterclass. Gelieve u aan te melden vóór 25 maart 2011.

Einde persbericht-------------------------------------------------------------------------------------


Documenten downloaden

Afbeeldingen downloaden