Recent verschenen persberichten

Meer slijters en sommeliers naar de WIJNACADEMIE

Geplaatst op dinsdag 02 Oktober 2012


Stijgende wijnkennis onder consumenten vraagt om hoger opgeleid personeel

Afgelopen woensdag 26 september ontvingen in Nijkerk 65 kersverse Vinologen hun felbegeerde diploma. De Wijnacademie is verheugd over de groeiende belangstelling voor degelijk wijnopleidingen. Vinoloog van de Wijnacademie is de hoogste wijnopleiding van het land. De Wijnacademie riep de Nederlandse vakhandel en horeca op om hun klanten voor te blijven met wijnkennis: ‘Een serieuze wijnverkoper of top sommelier is herkenbaar aan zijn vinologenspeldje’. 

Doordat het algemene niveau van wijnkennis stijgt, heeft dat consequenties voor de vakhandel en de horeca. Zij moeten als geen ander hun vak bijhouden en verbreden om een voorsprong te houden op de stijgende wijnkennis van de consument. Volgens het opleidingsinstituut blijft het percentage vakmensen dat de hoogste opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie heeft afgerond achter ten opzichte van de particulieren. Hierbij gaan zij uit van de grote groep van meer dan 20.000 mensen die werkzaam zijn in de wijnhandel en een veelvoud die wijn schenkt in de horeca. Gedegen wijnkennis is onontbeerlijk voor een correct wijnadvies. De Wijnacademie spreekt haar waardering uit voor de bijna 100 vinologen die in totaal in 2012 afstudeerden.

De Wijnacademie bestaat al 38 jaar. Vanaf dit jaar worden de geslaagden automatisch bijgeschreven in het register en mogen zich de komende tien jaar ‘Register Vinoloog van de Wijnacademie’ noemen.  Intussen zijn meer dan 1800 Vinologen afgestudeerd in Nederland.

Voor informatie: www.wijnacademie.nl
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Wijnacademie/151305424931490
Twitter: @dewijnacademie


Afbeeldingen downloaden