Recent verschenen persberichten

Nieuwe extensie voor SHERRY: .wine

Geplaatst op woensdag 23 December 2015

Als eerste ter wereld heeft sherry de domeinextensie ‘.wine’ weten te bemachtigen. Sinds 14 december 2015 is het digitale platform van de Consejo Regulador (wijnraad) van het beschermde herkomstgebied Jerez-Xérès-Sherry sherry.wine online gegaan. Voor Nederland betekent dit dat de nieuwe URL sherry.wine/nl wordt. Deze stap is kenmerkend voor de nieuwe dynamiek van de herpositionering van sherrywijnen.

Internationale Community

In september van dit jaar is de vernieuwde website voor sherrywijn gelanceerd in vier talen – Spaans, Engels, Nederlands en Duits onder de naam ‘sherry.org’ met daarachter de initialen van het betreffende land. De verwachtingen rond de mondiale community site zijn hoog. Het moet dé digitale bestemming worden waar wereldwijd honderden sherrylovers, zowel privé als beroepsmatig bij elkaar worden gebracht. Onder ‘gastronomie’ vindt men gastblogs van topsommeliers en chefs van over de hele wereld. In vier talen wordt de content steeds up-to-date gehouden. Wekelijks worden nieuwtjes, interviews, evenementen, cocktails, recepten en mooie wijn-spijs combinaties op de website gepubliceerd. Een interessante kop is die van ‘sherryspots’ waar men meer dan 100 bars, restaurants, hotels en taveernes van overal ter wereld kan terugvinden; van Amsterdam tot Chicago en van Moskou tot Sydney.

International Sherry Week

Tijdens de International Sherry Week van afgelopen november werd een micro-site gebouwd binnen het sherry platform. Deze heeft er voor gezorgd dat het aantal bezoekers in die periode meer dan verdubbelde. César Saldaña, General Manager van de sherry wijn raad, El Consejo Regulador Jerez-Xérès-Sherry is trots dat de oudste D.O. in Spanje nu de meest innovatieve nieuwe website op een gloednieuwe extensie heeft: "De nieuwe domeinextensie ‘.wine’ biedt een perfecte synergie met de recente rebranding van de sherrywijn website. Het is een logisch gevolg dat wij als eerste wijn-regio van deze mogelijkheid gebruik maken. We streven naar verdere groei in 2016, blijven onze wereldwijde community inspireren en zullen nieuwe initiatieven ontwikkelen naast onze bestaande campagnes door middel van een geïntegreerde marketing-aanpak met onze wereldwijde online platforms "

Voor informatie: www.sherry.wine/nl            

Einde Persbericht_____________________________________________

 


Afbeeldingen downloaden