Recent verschenen persberichten

OLIGUSTO –fijne vleeswaren verfijnd met olijfolie

Geplaatst op woensdag 13 Juni 2012

Een ware revolutie in het vleeswarenschap

Sinds kort is er een nieuw product te vinden op de vleeswaren afdeling van supermarkten en bij de slagers. Oligusto® is de naam van een serie fijne vleeswaren met minder dierlijk vet en verrijkt met olijfolie. Dankzij een nieuwe techniek, die het mogelijk maakt vleeswaren met olijfolie te verfijnen, wordt de gemiddelde inname van vet via deze vleeswaren gereduceerd met 50%. Oligusto® past in een gezonder en bewuster eetpatroon.

Het Belgische foodconcern Ter Beke heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de beleving van vleeswaren in Nederland en België. Er bestaat in beide landen behoefte aan producten met minder verzadigde vetten, veel smaak en fijne structuur. Olijfolie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en draagt bij aan een gezonde levensstijl. Dit aspect, gecombineerd met de smakelijkheid en veelzijdigheid van fijne vleeswaren, heeft geleid tot de ontwikkeling van Oligusto®. Momenteel zijn er 5 verschillende producten geïntroduceerd in Nederland: cervelaat, kipfilet, crèmepaté, boterhamworst superieur en achterham superieur.

Gezond en smakelijk
Oligusto® verzekert een evenwichtigere vetinname uit vlees, met gemiddeld 50% minder vet tot zelfs 60% minder verzadigd vet. Bovendien zijn de vleeswaren sappiger en malser. Door de gedeeltelijke vervanging van de dierlijke vetten in de Oligusto® vleeswaren door olijfolie, zijn bepaalde producten zoals kipfilet en achterham niet alleen arm aan verzadigd vet, maar ook minder droog, veel malser en sappiger dan de reeds bestaande klassieke fijne vleeswaren op de markt. De samengestelde producten zoals cervelaat, crèmepaté en boterhamworst superieur behouden hun rijke smaak en beschikken bovendien over de onverzadigde vetten van olijfolie.

Vet
De gebruikte olijfolie voor de Oligusto® producten is 100 % mediterraan. In alle Oligusto® vleeswaren bestaat 50% van het vet uit olijfolie.

Oligusto® is vanaf juni 2012 verkrijgbaar in de supermarkt en vooralsnog beperkt bij de slager. Momenteel loopt een probeeractie, waarbij men het aankoopbedrag teruggestort krijgt.

Informatie: www.oligusto.com

Prijzen:
Kipfilet Oligusto, 80 gr, € 1,79
Achterham Superieur Oligusto, 100 gr, € 2,19
Boterhamworst Superieur Oligusto, 100 gr, € 1,49
Crèmepaté Oligusto, 150 gr, € 1,85
Cervelaat Oligusto, 80 gr, € 1,79