Recent verschenen persberichten

SINTERKLAAS inspiratie in de keuken

Geplaatst op maandag 06 Juli 2015

Sinterklaas inspiratie in de keuken
Met de bestseller ‘Het Grote Sinterklaas Kookboek’
                                     

Na het succes van vorig jaar is hij er weer  ‘Het Grote Sinterklaas Kookboek’, van de hand van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt. Verrukkelijke recepten en tips voor de hele Sinterklaastijd: van het aftellen naar de intocht tot de overgebleven restjes snoepgoed. Naast de ruim 100 originele recepten staat het boek bol van bijzondere surprise-ideeën, inspirerende foto’s en gezellige achtergrondverhalen. Met 216 pagina’s en uitgevoerd in rood linnen ziet het kookboek er bijna net zo uit als het echte grote boek van Sinterklaas. Een inspiratiebron voor jong, oud, en iedereen die Sinterklaas een warm hart toedraagt.

Oud en nieuw

De ongecompliceerde recepten voor alle dagen dat de Sint in het land is, zijn elk jaar een succes. Klassiekers worden toegankelijk, terwijl alledaagse gerechten een originele sinterklaastwist hebben gekregen. Daarmee is het Grote Sinterklaas Kookboek zowel vernieuwend als nostalgisch tegelijk en zo goed als tijdloos. Het kookboek is een onuitputtelijke inspiratiebron voor een heerlijk Sinterklaasfeest, elk jaar weer. Auteur en foodtrendwatcher Ammerlaan: ‘We zien dat steeds meer mensen behoefte hebben om zelf aan de slag te gaan in de keuken, vooral met de feestdagen. Zo wordt pakjesavond ook  een avond gezellig met elkaar eten’.

Recepten

De bekende kruidnoten, taaitaai en banketletters krijgen in dit boek een geheel nieuwe dimensie. Bijzondere recepten zijn o.a. gehaktballen met kruidnootjes en marsepein gemaakt van dadels. Daarnaast passeren diverse moderne varianten de revue, zoals quinoa-kruidnootjes, worstletter en het chocolademelkbuffet. Uiteraard ook veel aandacht voor hartige kost zoals boerenkoolsigaren en de aardappelmijter. Creatief culinair specialist Yolanda van der Jagt: ‘Ik heb me laten inspireren door zowel mijn kinderen als mijn eigen jeugd, vandaar dat het een mooie mix is geworden van  klassiekers en hedendaagse receptuur’.

Informatie en bestellen via www.hetgrotesinterklaaskookboek.nl Het boek is ook verkrijgbaar via de (online) boek- en kookwinkel.  

Het Grote Sinterklaas Kookboek
ISBN 9789082245509

216 pagina's gebonden met rood linnen omslag met banderol

Prijs: €22,50

Einde persbericht______________________________________________­­­­­­­

 

 


Afbeeldingen downloaden