Recent verschenen persberichten

Slow down pan van CROCK-POT®

Geplaatst op vrijdag 07 Oktober 2011

Stoven en sous-vide bereiden in de Crock-Pot®
Sinds kort is de originele Amerikaanse Crock-Pot® ook in Nederland verkrijgbaar. Deze slow-cookers zijn een aanwinst voor de doorgewinterde stover, maar ook voor degenen die het stoven nog moeten ontdekken. Het apparaat leent zich tevens voor een ‘sous vide’ bereiding. De Crock-Pot® bestaat uit een elektrische RVS buitenpan en een ceramische binnenpan die ook op andere warmtebronnen verhit kan worden. De Crock-Pots® zijn verkrijgbaar in 3 maten  en worden geleverd met kookboekje.


Slow Cooking
In navolging van de Amerikanen en Engelsen wordt ‘slow-cooking’ in Nederland steeds populairder omdat het eenvoudig, smakelijk en gezond is. Het principe is dat de slow-cooker het werk doet en dat een voorbereiding van slechts enkele minuten voldoende is om een heerlijke maaltijd te bereiden. Door het langzaam garen van gerechten op lagere temperaturen, of kortweg stoven, blijven smaak, voedingsstoffen en vocht behouden. De Crock-Pot® is niet alleen geschikt voor het maken van stoofgerechten maar ook voor soepen, sauzen, desserts en sous vide bereiding.

Sous-vide bereiden
Tot voor kort was de sous vide bereiding alleen voorbehouden aan de Chef kok die daar de juiste apparatuur voor heeft. Met de introductie van huishoudelijke vacuümsystemen van FoodSaver* kan men producten eenvoudig vacumeren en vervolgens in de Crock-Pot® in warm water op constante temperatuur garen. De temperaturen zijn veel lager en de bereidingstijd is langer dan bij traditioneel koken. Zo kan men vlees, kip of groenten perfect garen met behoud van smaak, kleur, aroma, vocht en voedingsstoffen. De prijs van de twee apparaten samen is niet te vergelijken met die van de huidige apparatuur die geschikt is voor deze manier van bereiden. De kleinste FoodSaver en Crock-Pot® kosten samen 108,95 Euro.

Werking
De werking van de Crock-Pot® is eenvoudig. Voor een stoofschotel bijvoorbeeld, hoeft men alleen het vlees even kort aan te braden totdat het bruin wordt. Vervolgens kunnen aardappelen, groenten, kruiden en vocht (bouillon, bier, wijn of gewoon water) toegevoegd en de pan ingesteld op 2, 4, 5 of zelfs 8 of 9 uur (afhankelijk de gekozen temperatuur). De rest van het werk doet de pan. Het vlees wordt heerlijk mals, de kruiden hebben volop de tijd om in het gerecht te trekken, aardappelen vallen niet uit elkaar en de groenten blijven heel en smakelijk. De ingrediënten behouden hun structuur en koken niet kapot. De laagste warmtestand zorgt ervoor dat het gerecht op temperatuur blijft zonder dat het kookt. Het gerecht gaart langzaam in het eigen vocht, de voedingstoffen worden niet weg gekookt of afgegeven aan water. De optimale warmteverdeling en speciale ceramische pan zorgen voor een gelijkmatig verwarming zonder aan te koeken. Dankzij de speciale beschermlaag kan de binnenpan eenvoudig gereinigd worden, met de hand of in de vaatwasser. Voor de beginnende gebruiker levert Crock-Pot® bij aankoop standaard een receptenboekje.

Assortiment
De Crock-Pot® is in Nederland te koop bij de kookwinkels, speciaalzaken, horecagroothandel en een aantal ketens.
Prijzen:
Crock-Pot®  3,5 L (tot 4 personen)    € 69,00
Crock-Pot®  4,7 L (tot 6 personen)    € 99,00
Crock-Pot®  5,7 L (tot 8 personen)    € 129,00
Voor verkoopinformatie: www.itmonline.nl

IT&M is specialist in hoogwaardige keukenapparatuur voor zowel de professional als de consument en vertegenwoordigt een aantal bekende producenten van keukenapparatuur in de Benelux. IT&M richt zich vanuit haar nieuwe vestiging in Eindhoven op de betere kookwinkels, speciaalzaken en een aantal kwaliteitsketens.

* zie persbericht dd. 7juni 2011: http://www.ckmp.nl/persberichten/gaar-een-visje-in-de-vaatwasser-met-foodsaver/58


Afbeeldingen downloaden