Recent verschenen persberichten

TORRES SANTA DIGNA (H)eerlijke wijn

Geplaatst op dinsdag 17 Mei 2011

Grootste Chileense producent van fairtrade wijn
Binnenkort worden de etiketten van Santa Digna wijnen voorzien van het Fair for life keurmerk. Wijnhuis Miguel Torres Chili ontving het certificaat dankzij de inspanningen voor sociale verantwoordelijkheid en de zorg voor het welzijn van de medewerkers. De fairtrade wijnen zullen vanaf juni in Nederland breed verkrijgbaar zijn bij de groothandel, de horeca en de betere wijnvakhandel.   
Fairtrade in de wijn
Al jaren werkt Miguel Torres Chili volgens de normen van het Zwitserse instituut IMO (Institute for Marketecology). Wereldwijd is een honderdtal bedrijven aangesloten bij het Fair for Life certificaat van het IMO. Het keurmerk berust op drie pijlers: een goede prijs voor de grondstoffen, rechtvaardige arbeidsomstandigheden voor medewerkers en bescherming van het milieu. Na de aardbeving in Chili van februari 2010 werd het officiële certificaat van belang om een ‘Fairtrade Bonus’ te reserveren voor sociale projecten. Sindsdien zijn fondsen beschikbaar gesteld voor collectieve verzekeringen, gezondheidszorg, scholing en training van de werknemers. Deze fondsen worden gevoed door een rechtstreekse storting van 5% van de opbrengsten van het bedrijf.
Grootse van Chili
Miguel Torres was een van de pioniers die met Europese know-how de Chileense wijnbouw tot een internationaal succes maakte. In 1979 kocht hij een verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó, aan de voet van het Andesgebergte. Inmiddels produceert Miquel Torres Chili jaarlijks rond de 2 miljoen flessen wijn en biedt daarmee werkgelegenheid voor meer dan 100 mensen. Met het nieuwe keurmerk is Miguel Torres Chili nu het grootste fairtrade wijnhuis van Chili geworden.
Santa Digna is verkrijgbaar in 8 variëteiten bij de groothandel, de horeca en de betere wijnvakhandel.  


Afbeeldingen downloaden