Recent verschenen persberichten

TOURAINE SAUVIGNON de sterke schakel van de Loire

Geplaatst op vrijdag 07 Juni 2013

Afgelopen maandag was er veel aandacht voor Touraine Sauvignon tijdens het Nederlandse Wine & Food Festival van Proefschrift in Amsterdam. In het kader van de overkoepelende campagne voor Loire wijnen «Loire, een kistje vol juwelen» werd een drukbezochte masterclass en proeverij gehouden. Touraine Sauvignon is booming in Nederland. Vorig jaar zag deze appellatie haar exportvolume naar ons land met 60% stijgen naar 470.000 liters. Wereldwijd vallen de wijnen ook goed in de smaak. Tijdens het Concours Mondial du Sauvignon eerder dit jaar ontvingen alleen de wijnen uit Touraine Sauvignon een Trophy Award, 16 gouden medailles en 29 zilveren medailles.

Eigentijds
Touraine Sauvignon zijn ideale zomerwijnen met een frisse levendigheid. Op proeverijen worden de wijnen als veelbelovend en eigentijds getypeerd, die het vaak op kunnen nemen tegen een Sancerre of Pouilly Fumé.  Gastronomisch gezien doen zij het heel goed bij asperges, visgerechten en geitenkaas (specialiteit uit Touraine!). Dankzij hun krachtige rinsheid worden ze regelmatig aanbevolen bij gerechten uit de Aziatische keuken. Deze eigenschappen, gecombineerd met een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding, maakt de populariteit in ons land verklaarbaar.

Campagne
Binnen de Loire campagne, waarbij de Loire wijnen een ketting vormen van juwelen, is de Touraine Sauvignon een sterke schakel. Wijnschrijvers en journalisten hebben vol enthousiasme de regio bezocht. In samenwerking met het wijntijdschrift Winelife wordt deze zomer extra aandacht besteed aan de opkomst van Touraine Sauvignon.
Website: www.loire-wijnen.nl

Voor meer informatie:
Alterego marketing and creation, Michel Le Roux 070-3389440, www.alteregomarketing.com,  info@alteregomarketing.com


Afbeeldingen downloaden