Recent verschenen persberichten

Training SOCIALE HYGIENE onmisbaar voor jongeren in de horeca

Geplaatst op donderdag 08 Mei 2014

Breda, 9 mei 2014. Het landelijk opleidingsinstituut Horeca Stichting Nederland (HSN) roept ondernemers op om hun jongste personeel een training Sociale Hygiëne te laten volgen. In deze cursus leren medewerkers vanaf 16 jaar om te gaan met risicogedrag van gasten aan wie ze geen alcohol mogen verkopen. ‘Voor deze groep is het niet nodig de SVH Verklaring te behalen. Een eendaagse training is voldoende om de weerbaarheid van jonge werknemers in de horeca te vergroten.’ aldus Gabriëlla Café, directeur van HSN.

Eerder deze week kwam in het nieuws dat jonge horecamedewerkers (16-18 jaar) agressie ondervinden van hun leeftijdgenoten bij het weigeren van alcoholverkoop. De Drank- en Horecawet verbiedt sinds dit jaar de verkoop van alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Vanaf 16 jaar mogen jongeren echter wel alcohol verkopen. CNV Jongeren, FNV Horeca en FNV Jong pleiten voor een weerbaarheidstraining voor deze groep werknemers. De training Sociale Hygiëne is geheel toegespitst op de problematiek rondom alcoholverkoop. ‘Een ondernemer die een jonge medewerker in dienst heeft, doet er goed aan zijn personeel naar deze training te sturen. De jongere hoeft geen examen te doen, maar wordt wel getraind in het omgaan met intimidatie, agressie en geweld.’ volgens HSN. De Verklaring Sociale Hygiëne is alleen verplicht voor de ondernemer zelf en de leidinggevende.

HSN biedt de training Sociale Hygiëne aan voor jongeren van 16 tot 21 jaar voor een gereduceerd tarief van 245 euro (in plaats van 375 euro). Aan het einde van de cursusdag ontvangt de horecamedewerker het HSN certificaat van deelname. zie: http://iturl.nl/sn2tun

Informatie: HSN, www.hsn.nl, 076 – 52 33 666

Noot voor de redactie
HSN is de grootste aanbieder van de cursus Sociale Hygiëne in Nederland. Iedere ondernemer en leidinggevende die te maken heeft met alcoholverkoop is verplicht de Verklaring Sociale Hygiëne te behalen. Daarmee bewijst hij/zij te kunnen omgaan met de problematiek rond de veiligheid van gasten en personeel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gabriëlla Café, Directeur Horeca Stichting Nederland op telefoonnummer 076 – 52 33 666.


Afbeeldingen downloaden