Recent verschenen persberichten

Vier onmisbare items voor een perfecte GIN & TONIC

Geplaatst op vrijdag 28 Oktober 2016

Vier onmisbare items voor een perfecte Gin & Tonic

Gin is al een tijdje weer helemaal in. In Nederland neemt de verkoop van het populaire distillaat een vlucht en we zijn er nog lang niet op uit gekeken. De GT (Gin & Tonic) is niet meer weg te denken uit de horeca en is een basisdrank geworden op borrels en feesten. Inmiddels hebben veel fans van de mixen en cocktails allerlei variaties bedacht om een eigen twist aan de mix te geven. Dit heeft de firma Bossenbroek geïnspireerd om een aantal onmisbare items voor een eigenzinnige cocktail of mix te introduceren. De mal voor grote ijsballen, de multifunctionele tang en muddler plus een selectie van gin kruiden nodigen uit om eindeloos te variëren met smaken kleuren. Zo kan iedereen een perfecte Gin & Tonic maken met een eigen tintje.

Basisrecept

In het basisrecept is te zien dat de nieuwe producten van Koala niet alleen voor een ultieme beleving zorgen, maar vooral ook erg handig zijn. Zij geven de juiste toegevoegde waarde voor een perfecte Gin & Tonic:

1.    Laat een zo groot mogelijke ijsbal* in een mooi breed glas glijden met een speciale tang en koel hiermee het glas voor.

2.    Meet met een maatglaasje 5 cl gin nauwkeurig af en giet deze over de ijsbal.

3.    Voeg de dubble hoeveelheid van de gin (10 cl) aan tonic toe en laat deze langs een  gedraaide cocktaillepel lopen opdat er zo min mogelijk prik verloren gaat.

4.    Schil met een dunschillertje een citroen- of limoenschilletje af. Met een tangetje kan deze boven in het glas worden neergelegd.

5.    Voeg enkele gin kruiden toe of variëer met verse kaneel, basilicum of komkommer.

*= Geef een extra dimensie aan je drank door ginkruiden eventueel met een stukje fruit mee te vriezen in de ijsballen

Reuze ijsballen

IJs is een vereiste in een perfecte GT. De drank moet ijskoud geserveerd, zonder dat deze verdund wordt door al te veel smeltwater. De ijsballen uit deze mal hebben een doorsnede van 7 cm met het voordeel dat ze zeer langzaam smelten en flink koelen. Daarbij kan er een kleur of een smaak aan het ijs worden toegevoegd voor de individuele touch en een optimale beleving. De mal is gemaakt van degelijk flexibel kunststof voor gemakkelijke loslating en lange levensduur. Met de mal van Koala kunnen 4 van deze enorme ijsballen tegelijk gemaakt worden.

Prijs per mal: 7,95 euro

Multifunctionele tang

De speciale tang heeft twee uiteinden; één die groot genoeg is om de reuze ijsballen vast te klemmen en één die fijn genoeg is om kleine schilletjes, stukjes fruit of blaadjes mee vast te pakken. Een ideale tool voor een hygiënische bereiding van elke cocktail of mix.

Prijs in combinatie met mal voor reuze ijsballen: 11,95 euro

Cocktaillepel en Muddler

Deze typische gedraaide lepel om cocktails te bereiden heeft een extraatje: een raspje bovenaan om snel wat zest van een schil te raspen. De innovatieve muddler heeft maar liefst 4 functies: stampen, schillen, persen èn doseren. Het maatglaasje heeft een inhoudsmaat van 10 tot 50 cc. Zowel de lepel als de muddler zijn verkrijgbaar in zwart, rood en blauw.

Prijs muddler: 9,95 euro,  cocktaillepel: 4,95 euro

Cocktail kit

Om alles in een keer bij de hand te hebben heeft Koala ook gezorgd voor een handige kit. Zo zijn de items gemakkelijk op te bergen en vormt het geheel een ideaal cadeau. Inhoud: ijsballenmal, tang, muddler en lepel.

Prijs Koala Cocktail kit: 39,90 euro

Ginkruiden

De drie meest gebruikte kruiden in cocktails in een handige tray: jeneverbes, roze peper en kardemom.

Prijs kruidentray: 8,95 euro

Voor meer informatie kijk op www.bossenbroekbv.nl

Deze productenzijn verkrijgbaar bij de betere slijter, de wijnspeciaalzaak en online bij o.a. bol.com

 

Einde Persbericht____________________________________________