Recent verschenen persberichten

VLAAMSCH BROODHUYS opent Baker’s Cafe met cultureel tintje

Geplaatst op woensdag 18 Mei 2011

Ontmoeten centraal bij Vlaamsch Broodhuys
Gisteren heeft het Vlaamsch Broodhuys haar Rotterdamse vestiging aan de Meent met ‘De Kelder’ feestelijk ingewijd. De bakker had haar relaties uitgenodigd om de het totaalconcept van hun Baker’s Café als de ‘ontmoetingsplek voor iedereen’ te presenteren. Geheel nieuw is daarbij de kelder waar men kan borrelen, vergaderen en feesten. Daarnaast heeft de bakker tegenwoordig een ‘culturele agenda’ met thema avonden. Dimitri Roels, bakker-eigenaar, maakte overigens bekend dat deze zomer met een on-line bezorgservice van Dimitri’s boterhammen wordt gestart. Met trots vertelde hij dat het Vlaamsch Broodhuys recentelijk de hoge norm voor voedselveiligheid heeft behaald en daarmee HACCP gecertificeerd is. Op initiatief van het eigen personeel is de Vlaamsch Broodhuys Academy opgericht waar men intern wordt opgeleid. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt een cheque te overhandigen aan de Stichting DaDa.
Cultuur
Sinds 2002 zijn al diverse winkels geopend van het Vlaamsch Broodhuys, dat daarvoor vooral aan de betere restaurants leverde. Het Rotterdamse filiaal biedt, naast broodverkoop, ontbijt, lunch of Vlaamsche High tea, nu ook gelegenheid voor feesten, borrels of vergaderingen onder de winkel. Binnenkort zullen bij de bakker workshops, thema-, filmavonden en zelfs een ‘ladiesnight’ met Tupperwareparty worden georganiseerd. Recentelijk bouwde de kwaliteitsbakker haar filiaal aan de Amsterdamse Vijzelstraat en de Utrechtse Nachtegaalstraat ook om tot Baker’s Café. Het no-cash principe, waarbij alleen nog maar elektronisch kan worden afgerekend zal, in navolging van Rotterdam, in alle filialen worden geïntroduceerd.
Sociaal
André van Duivenbode, in het dagelijks leven Adjunct Directeur bij Raab Karcher Bouwstoffen, nam uit handen van de kinderen Roels dankbaar een cheque van 3.500 Euro in ontvangst namens Stichting DaDa. Dit bedrag werd opgebracht met de verkoop van de originele jute ‘Takes your bread away’ tassen. De stichting zet zich in voor het verbeteren en kindvriendelijk maken van de zorg aan kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen in Nederland. ‘Diante en Dimitri zijn mensen die ondernemen met hun hart. Sociale media is ze letterlijk op het lijf geschreven’ aldus Van Duivenbode
Adres: Meent 8a, 3011 JJ Rotterdam, 010-2810024
Voor informatie en assortiment: www.vlaamschbroodhuys.nl 

Het Vlaamsch Broodhuys begon in 1996 als kleine ambachtelijke bakker van uitsluitend zuurdesem brood op basis van authentieke tarwerassen, zeezout uit Bretagne en gerevitaliseerd bronwater. Intussen staat er een eigen bakkerij in Vlaardingen en telt Nederland 13 vestigingen waarvan 6 Baker’s Café’s en 7 shops-in-shops. Het brood is terug te vinden in de restaurants van de grote Chefs en restaurants met oog voor kwaliteit. Het assortiment bestaat uit een zestigtal verschillende broodvariaties plus een volledige traditioneel gebakken serie patisserieproducten. Onder het motto eerlijk, puur, lekker en gezond wil het Vlaamsch Broodhuys nieuwe standaard neerzetten in de wereld van bakkerijen en het eten van brood.


Documenten downloaden

Afbeeldingen downloaden