Recent verschenen persberichten

WINTERVET VERBRANDEN MET XCO-TRAINERS®

Geplaatst op vrijdag 24 Februari 2012

Bewegen met buisjes

Voor wie snel en efficiënt weer strak wil worden voor het bikiniseizoen is er een nieuwe methode BURN®. Dit is een programma waarbij men 33% meer calorieën verbrandt door te bewegen met twee buisjes gevuld met grit. Deze zogenaamde Xco-trainers® of XCO®’s zijn uitgevonden en ontwikkeld door een Nederlandse fysiotherapeut. Door verplaatsing van het grit wordt het gewicht in de buisjes steeds verlegd waardoor spieren en bindweefsel kortstondig extra worden belast en vet sneller wordt verband. Men kan ermee fitnessen, sporten, joggen, wandelen of eenvoudige oefeningen doen. Voor iedere leeftijd en conditie zijn er verschillende mogelijkheden.

Binnen en buiten
In diverse sportscholen en fitnesscentra wordt al met de XCO®’s gewerkt. Het nieuwste programma ‘BURN’ (Body U Really Need) is helemaal gericht op het verbranden van extra calorieën (tot 33%!) door middel van twee kleine XCO®’s. Het programma duurt maximaal 50 minuten en wordt ieder kwartaal vernieuwd met andere oefeningen en muziek.  Wie de buitenlucht in wil, kan met XCO®Walking & Running aan de slag. Een draagriem en handgrepen zorgen ervoor dat tijdens het lopen ook arm- buik- en rugspieren getraind kunnen worden. Fysiotherapeut Jan Hermans, uitvinder van de XCO®’s: ’Dit trainingshulpmiddel is eigenlijk gericht op een verhoogde belastbaarheid van het bindweefsel rond de spieren, pezen en aanhechtingen. Als die conditie verbetert, kunnen de inspanning geoptimaliseerd en kan meer vet verband worden’

Met en zonder begeleiding
In Nederland zijn momenteel ruim 300 fitnesscentra gecertificeerde XCO®-centers. In deze Fitnesscentra wordt het groepsfitness programma XCO® gegeven met één grotere XCO®. Dit programma richt zicht vooral op de versteving van de probleemzones, zoals billen, buik en rug. Het splinternieuwe programma BURN® is een nieuwe Shape groepsfitnessles waarbij gebruik gemaakt wordt van twee kleinere XCO®’s. Hierbij gaat het vooral om het verbranden van vet.
Voor de buitentrainingen is er XCO® Walking & Running. Dit programma kun je eenvoudig zelf doen, door via de webshop de XCO-trainers® met trainingsdvd te bestellen. Of check  www.xco.nl voor een fitnesscenter in de buurt, waar deze leuke buitentraining wordt gegeven.

XCO®-trainer  is te bestellen vanaf € 69,- op www.xco.nl
Meer informatie over ‘BURN’ op www.burnworkouts.nl  of  bel 070-4276810
Facebook:  http://www.facebook.com/XCOofficialNL
Hyves: http://xcoofficialnl.hyves.nl/
Twitter: @XCOofficialNL

Einde Persbericht_____________________________________________________________________________________