Recent verschenen persberichten

Wirwar van lokale regels rond ALCOHOLVERKOOP

Geplaatst op woensdag 20 November 2013

Het landelijk opleidingsinstituut Horeca Stichting Nederland (HSN) heeft een speciale site ontwikkeld om de nieuwe Wet- en Regelgeving rond alcoholverkoop te communiceren. Aanleiding voor dit initiatief is de grote wirwar van regels bij de verschillende gemeenten. Per 1 januari 2014 wordt de nieuwe Drank- en Horecawet ingevoerd die alcoholverkoop aan jongeren onder de 18 jaar verbiedt. Iedere gemeente heeft eigen verordeningen rondom de nieuwe wet en zal deze ook zelf moeten controleren op naleving en handhaven. De boetes zijn hoog en kunnen flinke gevolgen hebben voor ondernemers die zich niet aan de regels houden. Op Horecaloket.nl kan men alle belangrijke informatie over de landelijke én lokale Wet- en Regelgeving vinden.

De nieuwe Drank- en Horecawet heeft niet alleen consequenties voor horecaondernemers, supermarkten en slijters, maar ook bijvoorbeeld voor kantinebeheerders van sportverenigingen, kleine avondwinkels en campingwinkels. Vanaf begin volgend jaar zal iedere gemeente speciale BOA’s (Buitengewoon opsporingsambtenaren) in gaan zetten om te controleren of winkels, horecabedrijven en verenigingen geen alcoholhoudende drank meer verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Het is dus van belang dat men op de hoogte is van de regelgeving binnen de eigen gemeente. Deze is vaak moeilijk toegankelijk en onoverzichtelijk. Met de zoekfunctie op Horecaloket.nl komt men direct op het horecaloket van de gemeente waar het eigen horecabedrijf of de vereniging gevestigd is. Directeur van HSN, Gabriëlla Café: “We merken tijdens onze horecacursussen en bij onze klantenservice dat veel mensen vragen hebben die specifiek hun gemeente betreffen. Doordat er vaak onderling verschil is in de plaatselijke regelgeving, werd het steeds moeilijker om mensen goed te kunnen adviseren. Daarom hebben we voor ruim 400 gemeenten alle informatie bij elkaar gezocht en voor deze gemeenten een eigen online horecaloket gemaakt.” HSN is de grootste aanbieder van de cursus Sociale Hygiëne in Nederland. Iedere ondernemer en leidinggevende die te maken heeft met alcoholverkoop is verplicht de Verklaring Sociale Hygiëne te behalen. Daarmee bewijst hij/zij te kunnen omgaan met de problematiek rond de veiligheid van gasten en personeel.  

Op Horecaloket.nl vindt men niet alleen de nieuwe Wet- en Regelgeving, maar ook het laatste horecanieuws en een horecakalender. Bezoekers kunnen op Horecaloket.nl gratis de nieuwe alcoholsticker bestellen. Deze alcoholsticker is vanaf 1 januari 2014 verplicht bij iedere ingang van bedrijven en verenigingen waar alcohol verkocht wordt.

Informatie: www.horecaloket.nl
Facebook: facebook.com/horecaloket.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gabriëlla Café, Directeur Horeca Stichting Nederland op telefoonnummer 076 – 52 33 666.


Documenten downloaden

Afbeeldingen downloaden