Communiqués de presse récents

DILMAH Seasonal Flush 2011 in Nederland

Geplaatst op woensdag 02 November 2011

Recentelijk werd in Amsterdam voor het eerst de Dilmah Seasonal Flush geproefd door een select gezelschap van theeprofessionals, -liefhebbers en –ambassadeurs. Diezelfde dag werd simultaan een First Serving georganiseerd in Australië, Nieuw-Zeeland en Polen. De Seasonal Flush ontstaat dankzij een perfecte combinatie van temperatuur, vocht, wind, regen en zon. Afgelopen 9 Augustus kende de Uva Highland Estates dit fenomeen en heeft Dilmah 500 kilo thee van haar fijnste thee kunnen oogsten. Naast deze ‘limited edition’ lanceerde Dilmah recentelijk de eerste Ceylon Oolong en Ceylon Souchong. Deze van oorsprong Chinese theesoorten vereisen grote precisie en vakmanschap van theemakers.

Seasonal Flush
Twee keer per jaar wordt een bijzondere theeoogst binnengehaald die geheel afhankelijk van de weersomstandigheden een uitzonderlijk verfijnde thee voortbrengt. Na de moessonregens in juli worden hoge dagtemperaturen afgewisseld met lage nachtelijke temperaturen en een frisse oostenwind. Er is drie weken van dit perfecte weer nodig om de optimaal geconcentreerde aroma’s in de jonge theeblaadje te verkrijgen. Op 9 augustus van dit jaar kon deze thee waar zo lang op gewacht is in de hooglanden van de Uva Estates met de hand geplukt worden. Daags daarna viel er regen en was het seizoen voorbij. De Dilmah Uva 2011 Seasonal Flush komt in een gelimiteerde oplage van 4800 blikken. Een deel daarvan zal ook voor de Nederlandse markt beschikbaar zijn. Tijdens ‘het eerste servies’ van de Seasonal Flush in Nederland werd deze geproefd met 3 kazen van Fromagerie L’amuse: Cabris d'Azay (Biologische kaas op kastanje blad), Caciotta del fen (gerijpt in hooi) en een Selles sur Cher (harde kaas). Daarna werd de thee gecombineerd met drie zoete amuses van Patisserie Kuyt in de Amsterdamse Utrechtsestraat: Limoen Merengue, Pistache Makarons, Canalés.

Oolong en Souchong
Met gepaste trots introduceerde Dilmah ook de eerste Oolong en Souchong geproduceerd in Ceylon (Sri Lanka). Traditioneel  werden deze theesoorten alleen in China geproduceerd. Beiden zijn Single Estate theeën (dus afkomstig van één enkele plantage) uit de Galle District, met een opvallend blad en een uitgesproken aroma en smaak. Oolong is een geurige en zachte half-gefermenteerde thee, waarvan de vervaardiging grote precisie vereist. Op het juiste moment moet bepaald worden wanneer het fermentatieproces gestopt wordt en overgegaan wordt tot het oven drogen van de thee. Ceylon Souchong is langzaam gedroogd boven kaneelhout. Het resultaat is een thee met een uitgesproken gerookt karakter en een vleugje sappigheid en zoetheid in de staart. Beide theeën worden gebracht binnen het assortiment ‘t-Series’, dat uit een 20-tal speciale theeën van topkwaliteit bestaat.

Dilmah
Dilmah thee is de pionier op het gebied van Single Origin thee, afkomstig uit Sri Lanka (het vroegere Ceylon), het land dat de meest verfijnde thee ter wereld produceert.  Dilmah is anders dan andere merken: het is hand geplukt, vers verpakt daar waar het groeit, geëxporteerd naar 98 landen als de werelds eerste ethische thee. Behalve voor kwaliteit en versheid, staat Dilmah ook voor eerlijkheid en ethiek. Via de Merrill J. Fernando Charitable Foundation spendeert Dilmah 10% van de opbrengst aan het verbeteren van de omstandigheden van de plantagearbeiders, hun families: onder andere voedselvoorziening voor baby's en kinderen op de theeplantages, onderwijsbeurzen, de ontwikkeling van crèches voor kinderen van moeders die op de plantages werken, gezondheidszorg en scholing.  Daarnaast leidt Dilmah meer dan 300 projecten waarbij 10.000 minder bedeelden geholpen zijn.

Winkelverkoopprijzen:
Dilmah Uva 2011 Seasonal Flush: op aanvraag
Oolong t-series: E 16,95/45 gr.
Souchong t-series : E 18,95/75 gr.

Voor informatie: www.dilmah.nl
Voor bestellingen: Madal Bal Haarlem  023-5160360