Communiqués de presse récents

DJ en Vlaamse schrijver openen VLAAMSCH BROODHUYS

Geplaatst op woensdag 26 September 2012

Vlaamch Broodhuys breidt uit in Rotterdam
Rotterdam, 26 september 2012. Op donderdag 11 oktober opent Vlaamsch Broodhuys haar 7de Baker’s Café. Bevriende DJ Baggi Begovic* en de Vlaamse schrijver Christophe Vekeman zullen de feestelijke opening verzorgen. De locatie van het 2de Rotterdamse Baker’s Café ligt tussen de statige herenpanden en de oude muzikale volksbuurt. Voor eigenaren Diante en Dimitri Roels wordt het een ‘nieuwe generatie’ winkel waar veel materiaal is hergebruikt. ‘We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt en samen geniet van het lekkerste brood’ aldus de bakker.

Vertrouwd, lekker en gezond
DJ Baggi is een vertrouwd gezicht op de Nieuwe Binnenweg, waar hij opgroeide en voor het eerst in aanraking kwam met muziek. Het nieuwe Baker’s Café op nummer 127b past in de huidige tijdgeest waar een vertrouwde omgeving, gewoon gezond en ongekend lekker troef zijn. Deze kernwaarden komen niet alleen terug in de producten, maar meer dan ooit in de inrichting van de winkel. De oude houten vloer uit de voormalige tabakswinkel ‘Slingenland’ is hergebruikt voor de tafels en een houten sfeerwand. Daarnaast wordt het tapijt gemaakt van gerecycleerde petflessen en komen de stoeltjes van Ronald Rainer uit een oude Synagoge.

Culi en culti
De passie voor muziek van bakker Dimitri Roels en de passie voor eten van DJ Baggi heeft de twee mannen samengebracht. Baggi kwam in 1995 uit Bosnië naar Nederland waar hij vele jaren in de lokale platenzaak Midtown Records op de Nieuwe Binnenweg werkte. Begovic staat bekend om remixes voor Christina Aguilera, Cece Peniston, Sandy Rivera en Donna Summer. Hij is al jaren fan van Vlaamsch Broodhuys. De Vlaming Christophe Vekeman (1972) opende het allereerste Baker’s Café in Amsterdam met een sonnet die nog op de muur staat te lezen. Hij heeft de afgelopen tien jaar naam gemaakt als schrijver van romans, verhalen, columns en essays. Christophe zal met een voordracht voor de opening een permanente plek veroveren in het nieuwste Baker’s Café.

Op donderdag 11 oktober ontvangen Dimitri en Diante Roels de hele dag alle broodliefhebbers uit de buurt met koffie en cake.
Om 17.00u zal de officiële opening plaatsvinden.

Adres: Binnenweg 127b, Rotterdam
Voor informatie en assortiment: www.vlaamschbroodhuys.nl

Het Vlaamsch Broodhuys begon in 1996 als bakker van uitsluitend zuurdesem brood op basis van authentieke tarwerassen, zeezout uit Bretagne en gerevitaliseerd bronwater. Nog steeds wordt er op ambachtelijke wijze gebakken in de eigen bakkerij in Vlaardingen en telt Nederland diverse verkoopadressen waarvan 7 Baker’s Café’s en 14 shops-in-shops. Daarnaast wordt het brood geserveerd in restaurants met oog voor kwaliteit en gepassioneerde Chefs; van eetcafés in de buurt tot diverse Michelin-sterren restaurants. Het bijzonder grote assortiment bestaat uit verschillende broodvariaties, verfijnde Viennoiserie en traditioneel gebakken patisserie. In 2011 won het brood van Vlaamsch Broodhuys de Rotterdam Design Premsela Publieksprijs voor haar kwaliteit en verscheidenheid. Met de recentelijke lancering van de webshop zijn brood en Huysmerk producten verkrijgbaar door heel Nederland. Onder het motto ‘goed gevoel’ bouwt Vlaamsch Broodhuys graag verder in de toekomst om iedereen, elke dag en overal, van het lekkerste en gezondste brood te laten genieten.