Communiqués de presse récents

Succesvolle SPAANSE WIJNBEURS Vinos de España “Matching Expectations”

Geplaatst op donderdag 07 April 2011

Tijdens de vakbeurs voor Spaanse wijnen in Rotterdam op 4 april jl. van ICEX/Vinos de España van de Economische en Commerciële Afdeling van Spanje, heeft de Spaanse ambassadeur de heer Javier Vallaure de Acha een opvallende daad verricht. In een aparte expositiezaal waar de 60 beste wijnen met staaldraad aan het plafond hingen, gooide de trotse Spanjaard een fles Cava stuk tegen een grote steunpilaar van de Van Nelle Fabriek. Hiermee opende hij niet alleen de expositie, maar doopte hij tevens de oude koffiefabriek tot een ware wijnproeverslocatie. De beurs werd bezocht door 350 mensen uit de wijn en gastronomie branche. 
Spanje op zijn best
Het was voor de eerste keer dat de voormalige koffie-, thee- en tabaksfabriek het podium was voor een wijnevenement. Het prachtige daglicht en de stijlvolle allure maakten het monumentale pand uiterst geschikt voor de 60 bodegas en importeurs om het beste van Spanje op wijngebied te presenteren. Spanjes Master of Wine, Pedro Ballestero Torres, was speciaal overgekomen voor het event. Hij gaf samen met Michelin-ster chef Niven Kunz een prachtige masterclass en was daarnaast verantwoordelijk voor een tweetal seminars met als thema: “Spaanse rode wijn is niet alleen Tempranillo”. Ook de Nederlandse specialist van Spaanse wijn Rudolf Nipius gaf een seminar over de kwaliteit van witte wijnen. Met de handeling van Ambassadeur de heer Javier Vallaure de Acha werd een aparte kunstzinnige expositie geopend waarbij het paradepaardje van iedere exposant in een speciaal lichtspel als kunststukken werden geëxposeerd.
Beursapplicatie
Nieuw was ook de speciale online applicatie waarmee men het bezoek aan de proeverij tot in detail kon voorbereiden. Door in te loggen op ‘wijnmatch’ had men vooraf inzicht in de aanwezigheid van de producenten en hun wijnen. Zo kon een eigen ‘wijnroute’ uitgestippeld worden en een proeflijst worden samengesteld. Afspraken werden vooraf vastgelegd en achteraf kon eenvoudig contact gehouden worden met de bezochte exposanten. “Een handig instrument dat we zeker vaker gaan terug zien op dergelijke professionele evenementen”, aldus de organisatie.
Einde persbericht------------------------------------------------------------------------------------


Afbeeldingen downloaden