Communiqués de presse récents

WEST-AFRIKAANSE KEUKEN doet zijn intrede in Nederland

Geplaatst op donderdag 04 Juni 2015

Ondernemer Ebere Akadiri zet zich in als ambassadeur


Sinds kort is de Nigeriaanse ondernemer Ebere Akadiri (43) in Nederland neergestreken met één grote ambitie: de West-Afrikaanse keuken wereldwijd introduceren bij de mensen thuis en in de restaurants. Nederland is haar pilot markt, omdat volgens Ebere de Nederlanders open staan voor nieuwe trends vooral als het om eten gaat. Zij gaat dit doen met haar eigen productlijn en door middel van workshops en kookdemonstraties. Achter de schermen wordt intussen ook hard gewerkt aan een West-Afrikaans kookboek. De lancering van Ataro Food & Spices zal plaatsvinden tijdens Taste of Amsterdam (4-7 juni).

Inspireren

Ebere is overtuigd van haar zaak: “Vele etnische keukens hebben hun weg al gevonden op het internationale toneel, terwijl de West-Afrikaanse keuken totaal onbekend is gebleven. Ik zal de weg vrij maken voor Europese restaurants en internationale chefs om de West-Afrikaanse gerechten op het menu te zetten. West-Afrikaanse chefs kunnen zich zo ook buiten West-Afrika ontplooien’. Zelf wil ze zorgen voor klandizie door mensen te inspireren met haar kruiden, workshops en kookboek. Onder de naam Ataro brengt zij een aantal praktische levensmiddelen zoals kruidenmixen, sauzen en rijst op de markt.

Ataro Food and Spices

Ataro Food & Spices is een dochteronderneming van Ataro Global Food Services Holding BV, die   gemengde kruiden, sauzen en levensmiddelen verpakt en distribueert. Met deze producten kunnen gerechten uit West-Afrikaanse keuken worden bereid, denk aan kant-en-klare sauzen, pepersaus, marinade om kip te kruiden en natuurlijk de beroemde Jollofrijst. Met deze producten staat Ebere op Taste of Amsterdam (4-7 juni 2015) en bij Kunsthal Kookt en Kweekt festival Rotterdam (19-21 juni 2015).

Voor meer informatie: www.atarofood.nl

Ebere Akadiri

Ebere Akadiri is een begenadigd ambassadeur voor West-Afrikaanse keuken. Afkomstig uit Nigeria, woont ze nu in Den Haag waar ze kooklessen geeft,  evenementen organiseert en af en toe kookt voor gezelschappen.  Via haar bedrijf Ataro Global Food Services produceert en distribueert zij haar eigen kruiden,  sauzen en verpakte levensmiddelen. Haar missie is om spelenderwijs gezonde en lekkere West-Afrikaanse gerechten te introduceren voor thuis en in de restaurants van heel Europa. Haar kookboek ‘The Vibrant Cuisine of West Africa’ zal officieel worden gelanceerd in september maar tijdens Taste of Amsterdam en Kunsthal kookt & kweekt (Rotterdam) kan het boek alvast besteld worden.

Naast haar eigen carrière, deelt Ebere Akadiri graag haar zakelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling met aankomende vrouwelijke ondernemers. Ze wil andere vrouwen graag inspireren en leren hun eigen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen.   

Einde Persbericht_____________________________________________________________________________