Communiqués de presse récents

WILD PIG wortelt in Nederland

Geplaatst op vrijdag 29 Mei 2015

Ressen, 29 mei 2015. Gisteren ontving Nederlands bekendste wildplukker Edwin Florès uit de handen van Wijnmaker Véronique Torcolacci 16 druivenstokken uit het Zuid-Franse Languedoc. De druivenstokken zijn speciaal geteeld door de firma Gabriel Meffre die o.a. het merk ‘Wild Pig’ naar Nederland exporteert. De stokken zullen op het domein van Florès, Casa Foresta in Ressen, geplant worden. “Over drie jaar zullen de druiven goed genoeg zijn om er wijn van de maken” benadrukte Torcolacci die naar Nederland was gekomen om met een groep journalisten en bloggers  door de bossen van Arnhem te kuieren voor een wildplukdag. Dat de wijn in flessen al goed geworteld is in Nederland, blijkt uit de verkoop van meer dan 2 miljoen flessen in de supermarkt.

Wildplukken en eten uit de natuur is hot in Nederland en de toegankelijke fris fruitige wijnen van Wild Pig passen prima in de sfeer van buiten eten en ongecompliceerd samenzijn. Producent Gabriel Meffre, een van meest toonaangevende wijnhuizen in de Rhône en de Languedoc, introduceerde het merk in 1997. Wijnmaker Véronique Torcolacci komt regelmatig wilde zwijnen tegen in de wijngaarden. De naam ‘Wild Pig’ ontleent zich aan één zeug die keer op keer terugkwam voor de beste druiven. De wijnen zijn stuk voor stuk zeer representatief voor het druivenras waar ze van gemaakt zijn. voor Vorige zomer introduceerde Wild Pig pouches in de Nederlandse supermarkt en was daarmee de eerste met deze ‘wijn in zakken’. Ideaal voor een picknick in de natuur, op het strand of voor een feestje in de tuin.

In Nederland zijn er 7 variaties van Wild Pig op de markt: chardonnay, sauvignon, viognier, cabernet sauvignon, merlot, syrah en syrah rosé. De pouches zijn verkrijgbaar in 3 variaties: chardonnay, merlot en syrah rosé.
            
Prijs 0,75l fles Wild Pig: 5,69

Prijs 1,5l pouch Wild Pig: 9,99

Voor informatie: www.wildpigwines.com
Facebook: facebook.com/wildpigwines