PRESSROOM

Kasia Vermaire wint DILMAH Thee Sommelier 2010

Geplaatst op maandag 17 Mei 2010

Eerste vrouwelijke Thee Sommelier van Nederland verkozen

Utrecht, 17 mei 2010, Vandaag werd de eerste prijs in de Dilmah Thee Sommelier verkiezing uitgereikt aan de 24-jarige Kasia Vermaire uit Amsterdam. De van huis uit personal trainer gaf een verrassende presentatie geheel gebaseerd op het gezondheidsaspect van thee en voeding. Kasia zal, samen met Thee Sommelier 2009 Robert Schinkel ons land vertegenwoordigen bij de Internationale Thee Sommelier Competitie 2010 welke ondersteund wordt door de WACS (World Association of Chefs Societies). De wedstrijd werd gehouden tijdens de beurs ‘Beleef Koffie, Beleef Thee’ in de Jaarbeurs Utrecht.

Juryrapport
Het niveau van de deelnemers werd als 'zeer hoog' bestempeld door de jury. Kasia heeft de jury verrast met haar gezonde benadering van thee en voeding zonder in te boeten op smaak of presentatie. Juryvoorzitter Marjan Ippel zei: ‘Kasia heeft ons laten zien dat medicinaal ook sexy kan zijn. Vooral de op Lapsang Souchong thee gestoomde dim sum waarbij zout vervangen is door zeekraal vond de jury Top Chef waardig”.  Kasia sloot haar presentatie af met een zelfbedachte 'chai-t-ccino', een cappuccino op basis van Dilmah Chai thee. Met het behaalde resultaat zal zij in juli naar Sri Lanka afreizen om haar kennis op het gebied van thee verder uit te bouwen en een volwaardig ambassadeur van Dilmah thee te worden.
Deelnemers
Vanuit totaal verschillende disciplines werden de deelnemers beoordeeld door de vakjury op het gebied van traditionele thee presentatie, tea-food pairing en de z.g. ‘vrije kuur’, een toepassing van thee in combinatie met de persoonlijke expertise van de deelnemer.  De achtergrond van de deelnemers waren even divers als hun presentaties; ijsbereider, bartender, voedingsdeskundige en thee-expert. De tweede plaats werd ingenomen door Chris Oosterveen, werkzaam bij Theater de Regentes in Den Haag en de derde prijs ging naar Kristian Jagerman van de Skybar in het Amsterdam Fashion Hotel. De jury bestond uit foodtrendwatcher Marjan Ippel, foodcolumnist Felix Wilbrink, Chef Mario Holzem en Janneke Heitlager van Madal Bal, importeur van Dilmah. Zij beoordeelden de kandidaten op creativiteit, inventiviteit, presentatie, techniek en timing.
Dilmah Thee
De competitie is een initiatief van Merrill J. Fernando, oprichter van Dilmah thee. Het is bedoeld om innovatie te brengen in de bereiding en presentatie van thee en om kennis over deze kwalitatieve en gezonde drank te vergroten. In dat kader werd vorig jaar juni al de eerste Internationale ‘School of Tea’ opgericht bij het Institut Paul Bocuse in Lyon. Dilmah thee is de pionier op het gebied van Single Origin thee, afkomstig uit Sri Lanka (het vroegere Ceylon), het land dat de meest verfijnde thee ter wereld produceert. Behalve voor kwaliteit en versheid, staat Dilmah ook voor eerlijkheid en ethiek. Via de Merrill J. Fernando Charitable Foundation spendeert Dilmah 10% van het bedrijfsresultaat aan het verbeteren van de omstandigheden van onder andere de plantagearbeiders en hun families, de armen en minder bedeelden van Sri Lanka.

Voor informatie: www.dilmah.nl

Einde persbericht______________________________________________________________________________________


Documenten downloaden

Afbeeldingen downloaden