PRESSROOM

LIBANON nieuwe culinaire trekpleister

Geplaatst op woensdag 26 Januari 2011

Te boeken bij CAZEBONNE
Libanon is een van de oudste wijnproducerende landen ter wereld. Daarnaast valt er op culinair en toeristisch gebied heel veel te beleven. Miriam Doornink, directeur van Cazebonne, ging vorig jaar zelf op ontdekkingstocht en besloot Libanon als enig niet Europees land in haar assortiment op te nemen. Vinoloog Ellen Dekkers leidt bezoekers rond in de wijngaarden en laat de authentieke Libanese keuken proeven. Een Nederlands-Libanees echtpaar informeert over de historie en cultuur van Libanon. Een gastronomische rondreis in zes dagen voor echte liefhebbers.
Wijngaarden
De wijnproductie in Libanon heeft veel te lijden gehad tijdens de oorlog in het begin van de tachtiger jaren. Intussen zijn er weer zo’n 30 à 35 dynamische wijnproducenten die prachtige wijnen maken. Tijdens deze reis maakt men kennis met een vijftal tophuizen die ook op de Europese wijnkaarten terug te vinden zijn, waaronder Château Musar, Kefraya en Ksara (Bekaa-vallei). De overnachtingen zijn voorzien in een wijngebied waar een prachtig 5-sterren hotel gevestigd is. Het historische pand heeft een sfeervol interieur, mooie lounge, goed verzorgde kamers en een royale tuin met terras en zwembad.
Keuken
De Libanese keuken staat onder andere bekend om zijn taboulé, hummus en diverse soorten geitenkaas, al dan niet met kruiden vermengd. Een ‘mezze’ bestaat uit diverse hapjes die vaak gevuld zijn, bijvoorbeeld aubergine, paprika of opgerolde wijnbladeren gevuld met lamsgehakt en rijst. Soms worden deze ook vergezeld van Arak, een lokale anijsdrank op basis wijndistillaat. Er wordt gedineerd in authentieke restaurants, waar de laatste avond een Libanese kookworkshop met wijn wordt gehouden.
Cultuur
Cazebonne heeft een aantal schitterende trekpleisters geselecteerd tussen de wijngaarden en culinaire hoogstandjes door. In Beiroet staat de oude moskee op het programma en het geïmproviseerde mausoleum waar de minister-president Rafik Hariri ligt. In Zahlé begeleidt het gastechtpaar het bezoek aan de Romeinse tempels van Baalbeck. Op vrijdag wordt het historische havenstadje van Libanon, Byblos bezocht. Uiteraard wordt de markt  ‘Souk el Tayeb’, de eerste biologische boerenmarkt in Beiroet, niet overgeslagen. Deze belangrijke lokale markt biedt behalve biologische, ook soms bijna vergeten Libanese producten.
Reis
De reisduur is 6 dagen en 5 nachten van 13 tot en met 18 september 2011.
De prijs van dit zesdaagse arrangement bedraagt € 1295,- per persoon op basis van een 2-persoons kamer (exclusief vlucht). Cazebonne biedt ook mogelijkheden Libanon op maat aan te bieden in andere perioden voor gezelschappen vanaf 2 personen.

Kijk op: www.cazebonne.nl/libanon

Voor meer informatie en boekingen tel: 072 - 511 6111
Cazebonne is een begrip in de reiswereld en culinair Nederland. Zij organiseren individuele arrangementen en groepsreizen op maat naar de vooraanstaande Europese wijn en gastronomische gebieden.