PRESSROOM

NEPTUNUS HARINGFILETS Hollands Nieuwste

Geplaatst op vrijdag 04 November 2016

Een andere kijk op haring

Wie haring zegt, denkt aan de visjes die je met rauwe uitjes in je keel laat glijden, oer-Hollands en gezond. De een vindt het heerlijk, de ander helemaal niet. Als basis ingrediënt voor salades en hapjes is haring echter minder bekend in Nederland. Reden voor de firma Haasnoot om de Neptunus haringfilets in verschillende smaakvariaties op de markt te brengen. Deze ‘Hollands Nieuwste’ zijn licht gezuurd en te vinden in het koelschap van de supermarkt in de variaties Dille, Cassis rode biet en Naturel. Zo wordt haring bereikbaar voor ieders smaak bij iedere gelegenheid.

Natuurlijk conserveren
De nieuwe smaken zijn geïnspireerd op de wijze waarop de Scandinaviër zijn haring nuttigt. Het zuren van haring en in kruiden leggen is ontstaan om de vis goed te conserveren. In Nederland wordt de vis na het kaken (ontdaan van de niet-eetbare delen) meestal alleen in het zout gelegd. Neptunus haringfilets worden licht gezuurd in een marinade met specerijen zonder enige toevoeging van kunstmatige geur- of smaakstoffen. De smaak van deze 100% natuurlijke vis is dan ook echt anders dan de overbekende Hollandse Nieuwe en biedt vele toepassingen. Met deze gemarineerde haringfilet maak je bijvoorbeeld heerlijke salades, luxe amuses en echt gezonde broodjes. Vanwege de gemakkelijke verpakking heb je in een mum een feestelijk en voedzaam gerechtje op tafel, bijvoorbeeld voor onverwachte visite of tijdens de feestdagen.

Voor receptuur: http://neptunusharing.nl/recepten/#

Gezond voor mens en natuur
Dat haring gezond is, is wellicht bekend, maar hoe gezond realiseren mensen zich vaak niet. Dankzij de mooie concentratie omega 3-vetzuren is dit visje niet alleen goed voor het hart en de bloedvaten, maar ook bevordert het een gezonde hersenontwikkeling bij kinderen. De talrijke vitamines die het bevat (A, B, B2, B6, B11, B12, C en D), maakt van haring met recht een hele gezonde snack. Bovendien zitten er de nodige mineralen in, zoals natrium, kalium, calcium, ijzer en magnesium. Zo past het in het algemeen bij een gezonde levensstijl en in het bijzonder in een koolhydratenarm eetpatroon, in een paleodieet en een fitness eetschema. De wilde haringen van Neptunus zijn duurzaam gevangen en daarom  MSC gecertificeerd, daarmee wordt een gezond visserijbestand beoogt met behoud van evenwicht in het leven onder water.

Meer informatie: neptunusharing.nl    
Verkrijgbaar bij: AH XL, Plus, Hoogvliet, Coop en Jan Linders.
Prijs: € 1,99/ 100gr
Variaties: Naturel, Dille, Cassis rode biet en binnenkort ook Chili en Soja