PRESSROOM

SREWPULL: De kop van Jet

Geplaatst op woensdag 10 Oktober 2012

De nieuwe kurkentrekker is supersnel!
Screwpull heeft zijn beroemde hefboom kurkentrekker vereenvoudigd tot een handzaam model. Deze “JET” is snel, licht en zeer efficiënt. De twee armen zijn vervangen door een knijpconstructie en de hendel is korter. Dankzij zijn compacte vorm is deze nieuwe telg gemakkelijk op te bergen en mee te nemen.

De Jet plaatst zich eenvoudig met één hand om de fles. Met een lichte knijpbeweging wordt hij om de flessenhals gestabiliseerd. Zo wordt de eindeloze spiraal altijd op de juiste plaats op de kurk gezet. Het overhalen van de hendel is nu slechts kinderspel. Dankzij de vlijmscherpe, dunne, gladde spiraal kan iedere afsluiter gemakkelijk doorboord worden en uit de fles getrokken. Met dezelfde beweging wordt de kurk uit de spiraal verwijderd.

Zijn uitstraling sluit naadloos aan bij zijn vaardigheden: praktisch, duurzaam en efficiënt. Met zijn ene arm is het aantal handelingen dat verricht moet worden voor een opening aanzienlijk verminderd. Zonder inspanning ontkurkt deze Screwpull zelfs de meest stroeve afsluiters van kunststof, plastic of natuurkurk. Net als in de vorige levermodellen van Screwpull is de spiraal opgewassen tegen maar liefst 2000 openingen en het mechanisme is beproefd om 35.000 flessen te ontkurken. (Dat is bij een gemiddelde van één fles per dag ruim 95 jaar).

De JET is verkrijgbaar in zwart. Op alle levermodellen van Screwpull wordt 10 jaar fabrieksgarantie gegeven.

Winkelverkoopprijs JET (LM 150)  79 euro

Screwpull is onderdeel van Le Creuset, de fabrikant van gietijzeren pannen uit Noord-Frankrijk. Onder de naam Le Creuset worden tevens hoogwaardige keukenaccessoires geproduceerd. Screwpull zal steeds meer onder de vlag van Le Creuset op de markt gebracht worden en met gezamenlijk logo’s worden gepresenteerd.

De producten zijn te koop bij de betere wijnhandelaar, kook- en huishoudwinkels, cadeauwinkels en warenhuizen. Voor meer inlichtingen en/of verkoopadressen kunt u terecht op onze website www.lecreuset.fr of bellen naar 040-254 98 48.
Einde persbericht __________________________________________________________