PRESSROOM

VLAAMSCH BROODHUYS genomineerd voor designprijs

Geplaatst op vrijdag 25 November 2011

IS BROOD DESIGN?

Rotterdam, 25 november 2011. Vlaamsch Broodhuys werd vandaag officieel genomineerd voor de Rotterdam designprijs. Het is voor het eerst dat een product als brood genomineerd is voor deze prestigieuze cultuurprijs. Ontwerper Matthijs van Dijk heeft persoonlijk het brood van Vlaamsch Broodhuys voorgedragen voor de nominatie vanwege ‘de kwaliteit en verscheidenheid van het brood die de tijd inkapselt’. Op 12 februari 2012 wordt de winnaar van de Rotterdam designprijs 2011 en van de Premsela Publieksprijs bekend gemaakt. Tot die tijd exposeren alle 15 genomineerden in Museum Boijmans Van Beuningen.

Bakker Dimitri Roels beschouwt het als ‘een grote eer dit compliment vanuit een andere branche te krijgen’. De Rotterdam designprijs is in het leven geroepen door de gemeente Rotterdam, designinstituut Premsela en het Museum Boijmans Van Beuningen om ‘het denken en debatteren over de rol van vormgeving in het culturele en maatschappelijke veld te stimuleren’. Dat het pure product brood tot design kan worden verheven, blijkt uit de argumenten van scout Van Dijk. ‘De ondergeschiktheid van de inrichting van de Baker’s Cafés aan het assortiment is heel passend. Het brood van Vlaamsch Broodhuys is ‘rewarding’ en wat moeder aarde in al haar eenvoud en nederigheid te bieden heeft’. Een Internationale vakjury zal de 15 nominaties gaan beoordelen. Het publiek kan vanaf vandaag stemmen via een app (‘designprijs’ in de appstore) of op de website (www.premsela.org) voor de publieksprijs van Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode. Tijdens de museumtentoonstelling kan men iedere dag vers brood van Vlaamsch Broodhuys proeven.

Vlaamsch Broodhuys
Vlaamsch Broodhuys begon in 1996 als ambachtelijke bakker van zuurdesem brood op basis van authentieke tarwerassen, zeezout uit Bretagne en gevitaliseerd water. Intussen staat er een eigen bakkerij in Vlaardingen en telt Nederland 16 vestigingen waarvan 6 eigen Baker’s Café’s. Het brood is terug te vinden in restaurants met oog voor kwaliteit waaronder die van de grote Chefs. Het assortiment bestaat uit een zestigtal verschillende broodvariaties plus een serie volledige traditioneel gebakken patisserieproducten. Vlaamsch Broodhuys is sinds dit jaar H.A.C.C.P gecertificeerd voor zowel het brood en de delicatessen als de patisserie. De missie van Dimitri en Diante is elke dag zoveel mogelijk mensen te laten genieten van hun heerlijke brood en patisserie producten.

Voor informatie en assortiment: www.vlaamschbroodhuys.nl
Informatie over de Rotterdam Designprijs: www.designprijs.nl
Volg Vlaamsch Broodhuys op:
www.twitter.com/@vlaamschbrood
www.facebook.com/VlaamschBroodhuys
www.youtube.com/vlaamschbroodhuys


Afbeeldingen downloaden