PRESSROOM

VLAAMSCH BROODHUYS genomineerd voor Ketelbinkieprijs

Geplaatst op maandag 19 Maart 2012

Vlaamsch Broodhuys aan de Meent is officieel genomineerd voor de Ketelbinkieprijs. De prijs is bestemd voor een Rotterdamse ondernemer of organisatie die zich in het afgelopen jaar op originele en/of innovatieve wijze heeft geprofileerd waardoor het Rotterdamse karakter duidelijk op de kaart is gezet. Vorige maand won Vlaamsch Broodhuys nog de Rotterdam designprijs 2011 en versloeg daarin gigant Philips. Naast Vlaamsch Broodhuys zijn Nieuw Rotterdams Café en RauwCC genomineerd. De winnaar ontvangt de prijs tijdens het Ondernemers Ontbijt Rotterdam in mei 2012 uit handen van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

Baker’s Café
Rotterdamse bedrijven met minder dan 50 werknemers en jonger dan 7 jaar komen in aanmerking voor de Ketelbinkieprijs. Vorig jaar opende Vlaamsch Broodhuys haar Baker’s Café aan de Meent met een speciale missie: mensen dichter bij elkaar brengen. Het is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor iedereen waar naast ontbijt, lunch of Vlaamsche High tea ook gelegenheid is voor feesten, borrels of vergaderingen onder de winkel. Er bestaat zelfs een ‘culturele agenda’ met workshops, thema-, filmavonden en een ‘ladiesnight’ met Tupperwareparty. ‘Het voelde meteen goed toen we vorig jaar op de Meent begonnen. Wij zijn blij dat Rotterdam ons van het begin af aan heeft omarmt. Deze nominatie is daar een teken van.’ aldus bakker Dimiti Roels.

Stichting Ketelbinkie
De prijs wordt sinds 1982 uitgereikt door de Stichting Ketelbinkie. Ketelbinkie is de straatjongen van Rotterdam uit een Nederlandse smartlap uit 1940. De tekst werd geschreven door Anton Beuving. In de tekst beschreef Beuving zijn eigen belevenissen uit zijn jeugd, toen hij voer op de grote vaart.
Voor informatie over ketelbinkieprijs: www.ketelbinkie.nl.

Adres: Meent 8a, 3011 JJ Rotterdam, 010-2810024
Voor informatie en assortiment: www.vlaamschbroodhuys.nl

Volg Vlaamsch Broodhuys op:
www.twitter.com/@vlaamschbrood
www.facebook.com/VlaamschBroodhuys
www.youtube.com/vlaamschbroodhuys