PRESSROOM

Zwarte magie in de keuken met LE CREUSET

Geplaatst op dinsdag 26 Oktober 2010

Le Creuset brengt aardewerk en gietijzer in magisch zwart
Le Creuset, de bekende Franse fabrikant van kwaliteitspannen, introduceert een assortiment in fraai zwart speciaal voor de Nederlandse markt. Met name het aardewerken assortiment is opvallend uitgebreid: van ovenschalen in allerlei vormen en maten tot minipannetjes en soepkommen. Het assortiment zwart gietijzer is uitgebreid met een individueel stoofpannetje van 14 cm, een kleine ovale pan (17cm) en diverse braadpannen. De binnenzijde is steeds licht van kleur opdat de gerechten er altijd smakelijk en kleurig in blijven uitzien.

Vuurvast, barst niet, krast niet
Het aardewerk van Le Creuset is zeer duurzaam: het wordt niet mat of schilfering en barst of krast niet. Het materiaal kan worden gebruikt bij temperaturen van -18 graden tot +260 graden en kan zelfs rechtstreeks vanuit de vriezer in de over geplaatst worden. Het vuurvaste aardewerk is op iedere warmtebron (m.u.v. inductie) te gebruiken. Door het dubbel geëmailleerde oppervlak is het makkelijk te reinigen en absorbeert het geen geuren of aroma's. De schalen zijn uitgerust met een ergonomisch handvat voor meer veiligheid en betere hanteerbaarheid.
Gietijzer
Het gietijzer van Le Creuset heeft al 85 jaar de naam van hoogwaardige kwaliteit met eindeloze levensduur. Tegenwoordig worden alle braad- en stoofpannen voorzien van een metalen knop op de deksel (in plaats van kunststof) waardoor de stoofpannen geschikt zijn voor gerechten in de oven boven de 200° C. Hiermee krijgen deze traditionele pannen meteen een moderne uitstraling. Ook het gietijzer van Le Creuset is voor elke warmtebron geschikt (zelfs inductie!). Door de dubbel geëmailleerde laag worden geen smaak- of geurstoffen opgenomen en zijn de pannen extra glad om gemakkelijk te reinigen. De pannen zijn 100% recycleerbaar en energiezuinig, dus vriendelijk voor onze planeet.
Controle
Iedere pan van Le Creuset is uniek. Al 85 jaar wordt voor elke pan een aparte mal van zand gemaakt. Ze worden allen handmatig uit de vorm gehaald, afgebraamd en geslepen. Door strenge menselijke controle is het mogelijk elke fase van het productieproces zo te beheersen dat een perfecte kwaliteit gegarandeerd kan worden. Le Creuset geeft sinds 2001 levenslange garantie op alle producten van geëmailleerd gietijzer en 5 jaar op het aardewerk. Voor ieder product geldt; hoge culinaire prestaties in de keuken en grote esthetische waarde aan tafel.

Le Creuset  producten zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels. Voor meer informatie: www.lecreuset.nl. Voor verkoopadressen kunt u bellen naar Le Creuset Benelux NV 040-254 98 48.