EN DIT ZIJN DE FINALISTEN….

Tabasco Hottest Chefs in spe pitchen video online

’s Graveland, 5 mei 2020. Het was even schakelen toen Tabasco de culinaire wedstrijd voor de Hottest Chef ineens geheel online moest gaan voortzetten. Om een positieve wending te geven aan alles wat ons begin maart overkwam, werd in korte tijd de hele competitie online voortgezet. En met succes: maar liefst 30 schitterende recepten werden ingestuurd uit allerlei verschillende hoeken, van hobby kok tot professionele Chef, van blogger tot patissier. De jury heeft vijf finalisten uitgekozen, die hun receptuur nu gaan pitchen met een eigen video. Het publiek kan vanaf 11 mei hier stemmen. De professionele jury zal tevens een winnaar kiezen. Eind mei wordt bekend gemaakt welke (2) winnaar(s) in 2021 een culinaire trip maakt naar Avery Island (USA), dé plek waar Tabasco wordt gemaakt. Eind van het jaar krijgen alle finalisten alsnog de kans hun gerechten aan de pers te presenteren.

Jury rapport

De professionele jury heeft de receptuur beoordeeld op authenticiteit, actualiteit, originaliteit, thema ‘Spice Up Your kitchen’ met gebruik lokale producten en één of meerdere Tabascosauzen. De leden werden aangenaam verrast door de creativiteit en de kwaliteit van de inzendingen. Deze vijf kandidaten zijn door naar de finale:


Martijn Jansen – Provincie met pit (Panna cotta van asperge/ -18c pikante eidooier/ gemarineerde slakjes/ BBQ asperge/ tartaar Hereford rund/ haring kaviaar/ peterselie crème en asperge cake.)

Niet alleen koos Martijn voor ultralokale ingrediënten, hij heeft deze in zijn inzending op bijzondere wijze getransformeerd tot een uniek en creatief gerecht waar de trots op zijn streek van uit straalt. De smaken en structuren lijken zorgvuldig op elkaar afgestemd en zijn voorzien van een diversiteit aan Tabascosauzen die ieder element los van elkaar versterkt.


Robbert Frans – Gegrilde chiperones en runderhart, bieslook, sjalot, karnemelk-limoen dressing, paprika tabasco olie en frisse kruidensalade met groene tabasco

Of het nu het gebruik van het onbekende runderhart of de typisch Nederlandse karnemelk is, de juiste combinatie tussen smaken en structuren of het begrip van hoe hot sauzen te gebruiken in een gerecht, over één ding was de jury het zeker unaniem eens: dit willen wij proeven!


Edgar Everstijn –
Snert met buikspek en roggebrood

Door de oer-Hollandse klassieker Snert om te buigen naar een mooi gerecht waarin op delicate wijze de hot touches zijn aangebracht van verschillende soorten Tabasco wist Edgar de jury van een finaleplaats te overtuigen”

 

Bart Vervest – Gegrilde Brabants wit goud, malse zult en een condiment van Tabasco Jalapeño

Ingrediënten in je directe omgeving plukken of inkopen, familierecept gebruiken voor zure zult, dit combineren met het streekproduct asperges en dit alles voorzien van een leuk garnituur met de hot sauce in de hoofdrol maakt dit gerecht een finale waardige inzending”

 

Marc Rewinkel – Spicy Rolmops van Rode Mul met oer-Hollandse komkommer zoetzuur

De keuze om voor een ondergewaardeerde Nederlandse vis (rode mul) te gaan als hoofdrolspeler in zijn gerecht en deze vervolgens een creatieve twist te geven van een ‘rolmops’ bereiding, toont zowel creativiteit als een goed begrip van het Hottest Chef wedstijdthema van dit jaar. De manier waarop Tabasco in het gerecht is toegepast, toont een mooie balans tussen gerecht, ondersteunend en herkenbaarheid in het totaal.”


Vakjury
De jury staat onder leiding van BBQ-specialist Jord Althuizen (Smokey Goodness). Hij wordt bijgestaan door Felix Wilbrink, Culinair journalist Telegraaf, Lars Drost, winnaar Hottest Chef Competition 2015 en tegenwoordig souschef bij Ciel Bleu**, Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur bij online culinair platform Favor Flav en Tabasco’s Corporate Chef Gary Evans.

Meer informatie en aanmelden kan op www.hottestchef.nl

Tabasco® pepersaus bestaat al meer dan 150 jaar en wordt nog steeds volgens het traditionele recept van pepers, zout en azijn gemaakt. Dit product wordt wereldwijd verkocht in 195 landen en gebieden. Het familiebedrijf McIlhenny produceert een lijn van meer dan 10 soorten peper saus, waarvan in Nederland momenteel 7 verschillende verkrijgbaar: de wereldberoemde traditionele rode Tabasco® saus, Tabasco® groene Jalapeño saus, Tabasco® Chipotle saus, Tabasco® Habanero saus, Tabasco® Scorpion en sinds kort Tabasco® Sriracha saus en Tabasco® Rocoto saus.

Website: www.tabasco.com  Facebook: https://www.facebook.com/TabascoNL/ Twitter: https://twitter.com/tabasco  Youtube: Tabasco   Instagram: https://www.instagram.com/tabasco/

 

Attachments

  • jpg
    Bestandsgrootte: 322kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 235kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 123kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 95kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 1382kb

Andere bezoekers keken ook naar:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *