Wild Pig introduceert associatie-wijnwiel

Zo wordt wijn proeven heel gemakkelijk

Een van ‘s lands populairste wijnen heeft een animatie bedacht die je leert over wijnsoorten door middel van je eigen beleving. Wild Pig ontwikkelde ‘mijnwijnwiel’ om beginnende wijnliefhebbers te helpen een eigen geheugen op te bouwen voor de verschillende druivenrassen. Het idee is om samen met vrienden te gaan proeven en eigen associaties te maken bij een bepaalde druivensoort. Via facebook wordt een instructievideo getoond en het wijnwiel is eenvoudig te downloaden.

Mijn wijnwiel

Mijn wijnwiel is een afgeleide van het ingewikkelde ‘aromawiel’ dat gebruikt wordt in wijncursussen. Deze gaat in op de verschillende aroma’s die men in wijn kan ruiken en proeven. Wild Pig wijnen gaat er van uit dat consumenten meer op associatie hun wijn kiezen dan op smaak. Beter zou dus zijn om je af te vragen wat er in je opkomt bij de wijn en met wie je deze zou willen drinken. Of waar je van gaat dromen als je de wijn proeft. Dit geeft hele andere referenties die makkelijker te onthouden zijn en eigenlijk voor iedereen ook anders zijn. Daarmee kan je ook eigenlijk geen fouten maken en is proeven volgens dit ‘systeem’ plezierig eenvoudig en toch heel leerzaam voor de herkenning van de druivenrassen.

Associaties

Vorig jaar werd een start gemaakt met het creëren van nieuwe termen en associaties voor wijnsoorten tijdens de Huishoudbeurs. Zo werd een chardonnay vergeleken met een ochtenddouche, gezelligheid, spontane kus van een vreemde. Bij de sauvignon blanc kwamen associaties als borrelen met vriendinnen, rollebollen in het gras, eerste lentezon. Een viognier deed denken aan flirten, dame met pit, zwemmen bij maanlicht. Voor de syrah rosé gingen de dromen onder andere naar een koude lentenacht, een terrasje, pootje baden in de zee, Champs Elysee. Voor de rode wijnsoorten waren de associaties duidelijk warmer zoals voor de merlot die voor sommigen stond voor liefde, onder een dekentje bij de open haard, vlees fondue en chocolade. En een cabernet sauvignon kiest men bij een goed gesprek, intiem, met goede vrienden, samen plannen maken. Bij een syraz dacht men meer aan  mysterie, dansen op tafel, flamenco dans, beweging, koken met kruiden.

Door je eigen associatie op te schrijven zal je snel leren welke wijn voor jou bij welke gelegenheid past.

Duurzaam, toegankelijk en vegan

Sinds dit jaar komen de wijnen van Wild Pig in lichtere flessen om de CO2 uitstoot terug te dringen. De fles weegt nu 410 gram in plaats van 500gr. Hiermee wordt jaarlijks 2.000 ton glas uitgespaard.  Wild Pig wijnen worden geproduceerd door een vrouwelijke wijnmaker in het zuiden van Frankrijk. Het is haar persoonlijke missie toegankelijke wijnen te creëren die herkenbaar zijn vanwege de typische druivenrassen. Daarom zal de range van Wild Pig zich heel goed lenen om de verschillende druivenrassen opnieuw aan je eigen associatie te onderleggen. Bij de productie wordt alleen gebruik gemaakt van plantaardige middelen. Alle wijnen zijn volledig vegan!

Over Wild Pig

Met de verkoop van meer dan 2 miljoen flessen in de supermarkt is Wild Pig ongekend populair in Nederland. Wijnhuis Gabriel Meffre, een van meest toonaangevende huizen in de Rhône en de Languedoc, introduceerde het merk in 1997. Wijnmaker Véronique Torcolacci komt bijna dagelijks wilde zwijnen tegen in de wijngaarden. De naam ‘Wild Pig’ ontleent zich aan één zeug die keer op keer terugkwam voor de beste druiven. In Nederland zijn er 7 variaties van Wild Pig verkrijgbaar: chardonnay, sauvignon, viognier, cabernet sauvignon, merlot, syraz en syrah rosé. Alle wijnen zijn Vegan!

Adviesprijs 0,75l fles Wild Pig: 5,99 euro. 1,5l pouch: 9,99

 

 

 

 

Attachments

  • png
    Bestandsgrootte: 854kb
  • png
    Bestandsgrootte: 8382kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 299kb

Andere bezoekers keken ook naar: