APPELKUNST, 25 jaar Marlene appels

Marlene appels daagt kunstenaars uit voor 25ste verjaardag

Zuid-Tirol, 15 oktober 2020. 25 Jaar geleden zag ‘Marlene®’ het levenslicht door de samenwerking, passie en toewijding van ruim 4600 appelboeren uit Zuid-Tirol – Südtirol (Italië). Om dit jubileum te vieren roept het merk wereldwijd kunstenaars op om inspiratie en creativiteit te verpakken in een kunstwerk dat het verhaal achter de appel vertelt. Een deskundige jury selecteert het werk dat op alle appels en communicatie uitingen van Marlene zal prijken. Bovendien ontvangen 25 deelnemers een reischeque voor een trip naar het land van Marlene.

Wereldwijd
Marlene koos voor deze opzet om haar 25ste verjaardag wereldwijd te vieren omdat kunst van nature een universeel communicatiemiddel zonder grenzen vormt.  Om de online wedstrijd zo breed mogelijk uit te zetten, wordt samengewerkt met diverse partijen die kunstenaars over de gehele wereld kunnen bereiken. De speciaal ontwikkelde website waar de kunstwerken kunnen worden geüpload is in vier talen beschikbaar.

Fantasie
Onder het motto: ‘laat je fantasie en artistieke talent de vrije loop bij de gedachte aan het verhaal, de smaak en de frisheid van Marlene appels’, kan iedere kunstenaar meedoen. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedere deelnemer kan maximaal drie werken uploaden. Alle binnengekomen artistieke bijdragen worden in een speciale galerij op de Marlene website gepubliceerd. De werken worden beoordeeld op van esthetische kwaliteit, feestelijke uitstraling en emotionele lading.

Voor de artiesten
Het gekozen werk wordt afgebeeld op alle verpakkingen en communicatie van Marlene appels ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum. De 25 finalisten ontvangen een cheque ter waarde van 1.000 euro om te besteden in de  een van de appelboerderijen van de Rode Haan. Zij kunnen zich laten onderdompelen in de Wereld van Marlene met de prachtige landschappen van het Italiaanse Zuid-Tirol/Südtirol en de appeltelers beter leren kennen.

De deadline voor deelname aan deze creatieve uitdaging is 15 november 2020. Op de website 25.marlene.it/en is alle informatie te vinden.

Rond 15 december 2020 maakt de jury de namen bekend van de verkozen werken

Over Marlene Appels
Marlene® is een handelsmerk van het VOG Consortium dat in 1995 werd opgericht en wordt sinds 2008 op de Nederlandse markt verkocht. De appels worden geteeld in een gebied van 10.900 hectare door meer dan  4.600 producenten.  Het VOG consortium wordt gevormd door 12 coöperaties. Marlene® appels worden één voor één gecontroleerd en met grote zorg en met veel aandacht voor het milieu geteeld. Bovendien zijn alle Marlene® appel variëteiten voorzien van het BGA- Beschermde Geografische Aanduiding- merk dat hun Zuid-Tirol/Südtirol-oorsprong certificeert. De appels zijn herkenbaar aan het blauwe stickertje en alleen verkrijgbaar bij de gespecialiseerde retailer.

 

Website: https://25.marlene.it/en en www.marlene.it/en/
Facebook: https://www.facebook.com/MarleneNL/
Instagram: https://www.instagram.com/marlene.apple/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC13nJ38mkNIAdpBQlXL2KWQ

Attachments

  • jpg
    Bestandsgrootte: 482kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 1371kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 5809kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 5192kb

Andere bezoekers keken ook naar: