EXOTISCHE PADDENSTOELEN alledaagse delicatesse
Keuze Nederlandse exotische paddenstoelen enorm uitgebreid
Stramproy, 3 oktober 2023. Sinds kort zijn er nog meer exotische paddenstoelen van de lokale teelt verkrijgbaar. En dat is goed nieuws voor iedereen die gezond wil eten met minder suiker, zout en vlees. Oakfield komt met maar liefst zeven nieuwe exoten. Naast de hardlopers als koningsoesterzwam, oesterzwam en shiitake prijken in de loodsen van het innovatieve bedrijf nu ook gele en roze oesterzwammen, bundelzwammen, witte beukenzwammen, pruikzwammen, koraalzwammen en eikhaas. Met dit pallet van tien (!) exoten, kunnen exotische paddenstoelen een definitieve plek innemen in de modernisering van de klassieke keuken en een nieuwe generatie alledaagse gerechten voortbrengen.
Culinaire creativiteit
De uitbreiding van het assortiment biedt nieuwe mogelijkheden voor zowel de amateur als de professionele Chef. Exotische paddenstoelen zetten aan tot creativiteit in de keuken, niet alleen door de variatie met smaak en structuur maar nu ook met kleur. Zo kan de exotische paddenstoel in gerechten de hoofdrol overnemen. Denk daarbij aan een shoarma van oesterzwammen, een steak van portobello, een riz de veau van pruikzwam, vegan cocquilles of een paddenstoelencurry.
Omgaan met paddenstoelen
Biologisch geteelde exotische paddenstoelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar en dat maakt ze aantrekkelijk voor gerechten uit andere seizoenen, bijvoorbeeld in een zomerse salade, op de barbecue of in de winter een stoofpot. Voor de bereiding moet je weten dat je paddenstoelen nooit in water moet leggen, maar droog schoonpoetsen. De meeste paddenstoelen doen het goed in de oven, verder kun je ze allemaal lekker wokken, bakken of grillen. De grote jongens kunnen mooi op de barbecue, de kleintjes doen het beter in de soep.
Goed voor de mens en de planeet
Paddenstoelen zijn goed voor je: ze bevatten van nature veel eiwitten, een breed scala aan vitamines, zoals C, B (1,2,3,5,7) en K plus nog een aanzienlijke hoeveelheid mineralen. Voor de Nederlandse teelt van exotische paddenstoelen worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. De voedingsbodems (substraat) staan in geklimatiseerde teeltruimtes, waar ze weinig ruimte innemen. Het oogsten gebeurt geheel handmatig: de zwammen worden afgesneden en stuk voor stuk in kratten geplaatst. Het overgebleven substraat wordt hergebruikt als bodemverbeteraar voor nieuwe gewassen. Zo is het gehele proces duurzaam, lokaal en circulair. De teelt van de meeste exotische paddenstoelen is bovendien 100% biologisch.
Over Oakfield
Oakfield Champignons B.V. is specialist op het gebied van paddenstoelen. Vanuit één locatie in Stramproy worden sinds 1955 paddenstoelen gekweekt, verpakt en vervoerd. De productie is transparant en duurzaam, het product wordt zo dicht mogelijk bij de consument afgezet. Naast een breed assortiment van gangbare en biopaddenstoelen heeft Oakfield zich de laatste jaren ontwikkeld tot de grootste exotenkweker van Nederland.
Website: https://oakfield.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/oakfield_paddenstoelen/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/oakfield-champignons-bv/
Einde Persbericht__________________________________________________________________
Voor meer informatie en/of HR beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
CK media promotions, Colette Klautz, 06-20141188 colette@ckmp.nl www.ckmp.nl
Welke exotische paddenstoel wil jij gebruiken als alledaagse delicatesse? Laat het me weten. Wellicht sturen we je een mooi blok en belonen we je gerecht met een passende verrassing.