Meer gemak met basis ingrediënten ui, knoflook en gember

Groeiende invloeden van etnische keukens

Barendrecht, 15 september 2023. Over de hele wereld zijn uien, knoflook en gember de basis voor bijna elk gerecht. De invloed van alle etnische keukens in Nederland en België zorgt voor groeiende vraag naar meer gemak rondom deze smaakmakers. Vier gerenommeerde producenten van deze oergewassen hebben de handen ineengeslagen om onder de naam Faiafood gesneden, gehakte, gepureerde en geperste producten aan te bieden. De blokjes, schijfjes, purees en shots komen rechtstreeks vanuit de reststromen van de verse teelt. Met de producten van Faiafood kan de professionele maaltijdverstrekker tijd winnen én hygiënisch werken. Zonder handmatige verwerking wordt het pure product direct gebruikt om te koken, fruiten, bakken, roosteren of toevoegen als smaakmaker in warme en koude gerechten.

Lokale producenten met oog voor de toekomst

Faiafood is ontstaan uit de langdurige samenwerking tussen gerenommeerde lokale producenten, Biesheuvel Knoflook, Roussel Onions, Sawari Fresh (gember) en Waterman Onions, die al jarenlang garant staan voor de levering van verse producten. Op hun land telen ze oer-Hollandse uien, verse knoflook en gember, waarvan Faiafood de reststromen en de buitenbeentjes gebruikt om natuurlijke smaakmakers te ontwikkelen, zoals de purees en marinades. Op deze manier wil Faiafood een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling. Volgens Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan ‘(…) wordt de eetcultuur in Nederland en België meer dan ooit geïnspireerd door wereldkeukens waar uien, knoflook en gember een cruciale rol spelen.’

Verse smaakmakers zo toevoegen

Voor de professionele maaltijdverstrekkers biedt Faiafood purees in kiloverpakking, met alleen 4% citroensap toegevoegd voor de houdbaarheid. Naast de klassieke verse knoflookpuree en verse gemberpuree, is er ook een 50/50 mix van knoflook en gember beschikbaar en een kiloverpakking aioli op basis van verse knoflook. Voor de consument zijn de potjes van 200 gram verkrijgbaar waar Faiafood onlangs een reeks marinades aan heeft toegevoegd voor het marineren van vlees, groenten, vis, garnalen en zoete saté voor onder andere de barbecue.

Shots tot slot.
Faiafood voert ook enkele gembershots van vers fruit en kruiden in opvallende smaakcombinaties mango-wortel, kurkuma-peper, granaatappel-cassis en appel-limoen. Deze kunnen worden gebruikt om snel smakelijke mock- en cocktails te bereiden, om mee te koken of als power boost. De gembershots zijn in verschillende mixen te verkrijgen per 12 gembershots in een handzame verpakking.

De grootverpakkingen van Faiafood zijn te verkrijgen via de webshop, en bij diverse groothandels zoals InstockMarket en Verstrade.

Over Faiafood
Faiafood is een consortium van 4 bedrijven Biesheuvel Knoflook, Roussel Onions, Sawari Fresh (gember) en Waterman Onions. Samen ontwikkelen zij onder de merknaam Faiafood op basis van gember, verse knoflook en verse uien, gekenmerkt door convenience, duurzaamheid en smaak.

Verkoopinformatie: Sander Kleinjan, sander@sawarifresh.com, Telefoonnummer: 06 111 64 661

Website: https://Faiafoodfood.nl/  Webshop: https://Faiafoodfood.shop/  Instagram https://www.instagram.com/Faiafoodfood LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/Faiafoodfood

Attachments

  • jpg
    Bestandsgrootte: 6148kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 290kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 284kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 696kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 400kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 904kb
  • png
    Bestandsgrootte: 10810kb
  • png
    Bestandsgrootte: 10128kb
  • png
    Bestandsgrootte: 7444kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 227kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 239kb
  • png
    Bestandsgrootte: 495kb
  • png
    Bestandsgrootte: 2547kb

Andere bezoekers keken ook naar: