TWEE HOTTEST CHEFS IN 2020

Asperges in de hoofdrol bij Tabasco wedstrijd

’s Graveland, 22 mei 2020. De culinaire wedstrijd die Tabasco begin van het jaar uitschreef en vervolgens online werd voortgezet, heeft een zinderende eindstrijd opgeleverd. Bart Vervest (31) uit Valkenswaard werd door de professionele jury verkozen tot Hottest Chef met zijn gerecht ‘Gegrilde Brabants wit goud’. Het publiek koos Martijn Jansen (38) uit Thorn met ‘Provincie met pit’ tot favoriet uit de vijf finalisten. De twee Chefs zullen in 2021 afreizen naar Avery Island (USA) voor een inspiratiereis naar de Tabascofabriek. Zij ontvingen vanmorgen een 1,5 meter cheque uit handen van Helen Shackleton, brand manager Tabasco bij Bickery Food Group.

Winnaars
Om de finale te winnen, moesten deelnemers een videopitch van één minuut maken, waar het publiek op kon stemmen en die de vakjury meenam in het eindoordeel. Het werd een nek-aan-nek race tussen de Chefs Martijn Jansen en Bart Vervest waar uiteindelijk Martijn met ruim zestienhonderd likes op zijn video als winnaar uit de bus kwam. Bart volgde op de voet maar kon zich verheugen als winnaar bij de vakjury. Het thema ‘Spice Up Your kitchen’ werd helemaal benut met de twee aspergegerechten die geheel voldeden aan de voorwaarde van het gebruik lokale producten.

Juryrapport
Beide winnaars kregen een uitstekend juryrapport.

Bart Vervest – tot voor kort werkzaam bij Grand café Markt 14 Valkenswaard

Gegrilde Brabants wit goud, malse zult en een condiment van Tabasco Jalapeño

 

“Bart heeft de opdracht van dit jaar uitstekend omarmd en maakte daarmee indruk op de vakjury. Hij heeft goed gebruik gemaakt van lokale producten en leveranciers en combineerde de gekende asperges met een niet voor de hand liggend maar uiterst origineel ingrediënt: zure zult. Het detail dat de zure zult afkomstig is van een familiebedrijf liet de jury niet ongemoeid. De keuze van Bart om dit gerecht een oppepper te geven met Tabasco Green toont dat hij een goede culinaire kennis heeft en begrijpt hoe je subtiel met pit een gerecht kunt versterken.”

 

Martijn Jansen – Werkzaam als culinair specialist bij Devapo food processings machines

Provincie met pit: Panna cotta van asperge/ -18c pikante eidooier/ gemarineerde slakjes/ BBQ asperge/ tartaar Hereford rund/ haring kaviaar/ peterselie crème en asperge cake

 

“Met de inzending ‘De provincie met pit’ heeft Martijn op twee fronten indruk gemaakt op de vakjury. Hij heeft door in hoge mate gebruik te maken van leveranciers en producenten uit zijn directe omgeving op smakelijke wijze getoond wat zijn streek te bieden heeft en hoe dit in een spannend gerecht gecombineerd kan worden. Daarmee heeft hij ook het thema van deze editie van de hottest chef competitie uitstekend verwerkt. Daarnaast toont zijn gerecht een gedegen kennis van het gebruik van de verschillende hot sauces en de culinaire mogelijkheden om een gerecht genuanceerd in smaak en spanning op te hogen.”

 

Vakjury
Omdat de gehele wedstrijd op veilig afstand heeft moeten plaatsvinden, was het een grote uitdaging voor de juryleden om de receptuur en de kandidaten te beoordelen. De organisatie spreekt daarom grote waardering uit voor Jord Althuizen (Smokey Goodness), Felix Wilbrink (Telegraaf), Lars Drost, (Ciel Bleu**), Sharon van Lokhorst (Favor Flav) en Tabasco’s Corporate Chef Gary Evans.

Meer informatie en aanmelden kan op www.hottestchef.nl

Tabasco® pepersaus bestaat al meer dan 150 jaar en wordt nog steeds volgens het traditionele recept van pepers, zout en azijn gemaakt. Dit product wordt wereldwijd verkocht in 195 landen en gebieden. Het familiebedrijf McIlhenny produceert een lijn van meer dan 10 soorten pepersaus, waarvan in Nederland momenteel 7 verschillende verkrijgbaar zijn: de wereldberoemde traditionele rode Tabasco® saus, Tabasco® groene Jalapeño saus, Tabasco® Chipotle saus, Tabasco® Habanero saus, Tabasco® Scorpion en sinds kort Tabasco® Sriracha saus en Tabasco® Rocoto saus.

Website: www.tabasco.com  Facebook: https://www.facebook.com/TabascoNL/ Twitter: https://twitter.com/tabasco  Youtube: Tabasco   Instagram: https://www.instagram.com/tabasco/

Einde Persbericht______________________________________________________________________
Voor meer informatie en/of HR beeldmateriaal kunt u contact opnemen met CK Media Promotions, Colette Klautz 06-20141188, e-mail: colette@ckmp.nl website: www.ckmp.nl

U ontvangt dit bericht omdat u ingeschreven staat in onze perslijst. U kunt zich hier uitschrijven.

Attachments

  • jpg
    Bestandsgrootte: 1099kb
  • jpg
    Bestandsgrootte: 1260kb

Andere bezoekers keken ook naar: